Nieuws

Stakingen Albert Heijn gaan door; kans op lege schappen

De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn gaan ook komende week door, zegt FNV. Er is nog geen akkoord over een nieuwe cao. Dat betekent dat er ook de komende dagen lege schappen kunnen zijn in sommige filialen.


Leestijd: 1 minuut

Stakingen Albert Heijn gaan door; kans op lege schappen
Stakingen Albert Heijn gaan door; kans op lege schappen

Medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn staken sinds afgelopen zondag voor een betere cao. Het concern is bereid in gesprek te gaan met de vakbond, maar heeft nog niet toegezegd dat er een loonsverhoging van minimaal 10 procent aankomt. FNV wil pas om tafel als die 10 procent wordt toegezegd en de arbeidsvoorwaarden niet verslechteren. 

In hoeverre er in Groningen aankomende dagen lege schappen zullen zijn, is lastig te voorspellen volgens Albert Heijn. De voorraad wordt volgens een woordvoerder zo goed mogelijk over de filialen verdeeld, maar de voorraad kan per winkel en per moment verschillen.

Afgelopen week werden er in sommige filialen in Groningen al lege schappen aangetroffen. Dat kwam vooral doordat er ook door medewerkers van het distributiecentrum in Zwolle werd gestaakt. Dat distributiecentrum bevoorraadt Noord-Nederland.