Nieuws

Steeds meer Groningers naar Voedselbank

Voor steeds meer Groningers is het zeer zwaar geworden om rond te komen. Dat merken ze ook bij de Groningse voedselbanken, waar een forse stijging is van het aantal cliënten. De provincie Groningen heeft daarom besloten de bijdragen aan de Voedselbanken te verdubbelen, op verzoek van Provinciale Staten, na een motie van het CDA.


Leestijd: 1 minuut

Zuinige en grote vrachtwagen voor Groningse voedselbanken
Zuinige en grote vrachtwagen voor Groningse voedselbanken

Tijdens de Statenvergadering van afgelopen woensdag hebben de Provinciale Staten de bijdrage voor Groninger Voedselbanken verdubbeld door een motie van het CDA.

In 2022 zijn de kosten voor boodschappen, gas, elektra en brandstoffen enorm toegenomen. Door deze kostenstijging is het aantal Groningers dat aanklopt bij de Voedselbank gestegen met 50% sinds het begin van dit jaar. Naast de stijgende kosten worden Voedselbanken in onze provincie geconfronteerd met veel minder producten uit supermarkten en bakkerijen, omdat zij de producten die ze inkopen, ook allemaal verkopen en er nauwelijks nog overschotten zijn die gedoneerd worden aan de voedselbank.

Fractievoorzitter Robert de Wit: “Wij zien dat steeds meer Groningers moeite hebben om rond te komen. Denk aan ouderen met alleen een AOW-uitkering, ondernemers die hun omzet zien verdampen en het toenemende aantal werkende armen. Om die reden is een verdubbeling van de bijdrage hoogstnoodzakelijk. Daarnaast willen we dat de Provincie Groningen op zoek gaat een structurele oplossing om Voedselbanken te helpen.''

(Bron: Persbericht CDA).