Nieuws

Teller loopt door: petitie ruim 1.400 keer getekend

De teller loopt door. De petitie tegen de plannen om in Groningen reclamebelasting in te voeren, was woensdag rond het middaguur ruim 1.400 keer getekend. De petitie werd maandag in het leven geroepen uit verzet tegen de plannen van het college van B&W om ondernemers te laten betalen voor reclame op gevels en panden.


Leestijd: 1 minuut

De plannen van het college stuiten op veel verzet.  Veel ondernemers noemen het onbegrijpelijk dat ze straks wellicht moeten gaan betalen voor hun naam op hun panden en gevels. “Deze plannen zullen zorgen voor onnodige financiële druk op lokale bedrijven”, stelt Guus Vries, voorzitter van initiatiefnemer VBNO. Ook zal de reclamebelasting volgens Vries leiden tot extra uitdagingen voor ondernemers, en dat juist in een periode dat veel van hen het al zwaar hebben.

VBNO en de andere bedrijvenverenigingen in de stad, die de petitie ook steunen, zeggen best te begrijpen dat er vanuit het college behoefte is aan het beheersen van reclame-uitingen in de stad. “We hopen dat de gemeente daarover alsnog met ons het gesprek wil aangaan.”

Een peiling van RTV Noord laat ook zien dat er weinig draagvlak is voor de plannen. Bezoekers van de website kunnen stemmen op de stelling ‘Reclamebelasting is een rare maatregel’. Zo’n 92 procent van de stemmers was het woensdagochtend met die stelling eens.