Nieuws

Topman Rijksuniversiteit Groningen (RUG): “Tijd van massacolleges is voorbij”

De tijd van massacollege voor studenten is voorbij. Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zullen het in de toekomst moeten hebben van hoorcolleges die je kunt streamen, en van kleine werkcolleges om elkaar te kunnen ontmoeten en voor sociale contacten. Dat betoogde voorzitter Jouke de Vries van het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen tijdens een ontmoeting met studenten in Groningen, waarbij ook minister van Engelshoven van onderwijs aanwezig was.


Leestijd: < 1 minuut

“Plan Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor verplichte werkcolleges 'volstrekt onbegrijpelijk'”
“Plan Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor verplichte werkcolleges 'volstrekt onbegrijpelijk'”

Volgens Jouke de Vries vergen de kleinschaliger colleges aanzienlijk meer ruimte dan de massale hoorcolleges. En daarom zou je de hele stad Groningen als een soort universiteit moeten gebruiken, zo meldt vrijdag de Universiteitskrant (UK) in een verslag van de bijeenkomst.

De Nederlandse minister van onderwijs, mevrouw Ingrid van Engelshoven, was het eens met De Vries dat er geen massacolleges komen. Volgens haar zou je samen met de gemeente Groningen moeten kijken welke openbare plekken gebruikt kunnen worden om meer mogelijk te maken.

(Foto boven: RUG.nl).