Nieuws

Gerrit Krol-trein ontspoord op Hoofdstation; herstel van spoor duurt tot maandagavond

Op het Hoofdstation in Groningen is zondagavond de Gerrit Krol-trein van Arriva ontspoord. Het herstellen van het spoor gaat nog de hele dag duren. Naar verwachting rijden er tot maandagavond geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord en Delfzijl.


Leestijd: 1 minuut

Spoor bij Hoofdstation hersteld; treinen rijden weer
Spoor bij Hoofdstation hersteld; treinen rijden weer

De trein ontspoorde zondagavond rond half twaalf, vlak na het vertrek. Toen het misging, stond het achterste treindeel nog langs het perron. De passagiers in de trein konden daardoor makkelijk geëvacueerd worden. Ze zijn door personeel van Arriva naar het laatste treindeel begeleid, waar ze normaal konden uitstappen. 

De trein zou koers zetten in de richting van Roodeschool. Het is volgens ProRail nog onbekend hoe de trein kon ontsporen. Daar wordt maandag onderzoek naar gedaan. 

Het voorval heeft wel gevolgen voor het treinverkeer. ProRail en Arriva zijn uren bezig om de trein weer op de rails te zetten, zodat die kan worden weggereden. Daarna moet nog duidelijk worden of het spoor schade heeft opgelopen. 

Passagiers moeten rekening houden met de nodige hinder. Er rijden vooralsnog geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Groningen en Groningen Noord en tussen Groningen en Delfzijl. Tussen Groningen en Zuidhorn rijden bussen. Passagiers kunnen daar overstappen op een stoptrein richting Leeuwarden. 

Een grappig detail, want de trein heeft als naam Gerrit Krol. De Groningse schrijver, die acht jaar geleden overleed, komt daarmee opnieuw in het nieuws. Vorige maand werd namenlijk de Gerrit Krolbrug aangevaren door een binnenvaartschip. 

Foto's: RDB Producties