Nieuws

Twaalf nieuwe gevallen van corona in provincie Groningen

Het aantal bevestigde coronapatiënten in de provincie Groningen is tussen vrijdag en zaterdag gestegen met twaalf naar 199 in totaal. Ongeveer een kwart daarvan is ook opgenomen in het ziekenhuis. Het dodental in Groningen staat nog steeds op vijf.


Leestijd: 1 minuut

Twaalf nieuwe gevallen van corona in provincie Groningen
Twaalf nieuwe gevallen van corona in provincie Groningen

Het RIVM telde vrijdag nog 46 ziekenhuisopnames en dat aantal steeg zaterdag naar 48. Dertien inwoners van de gemeente Groningen liggen in het ziekenhuis. Vanuit de gemeente Westerkwartier zijn tien patiënten opgenomen. 

39 IC-patiënten in UMCG
In het UMCG zijn 49 patiënten met corona opgenomen. Van dat aantal liggen er 39 op de intensive care. Het gaat daarbij voor een deel ook om patiënten uit andere regio’s.  

Het Groningse ziekenhuis heeft tot nu toe 2033 medewerkers getest, waarvan 82 positief bleken te zijn. Volgens het ziekenhuis hebben ze allemaal milde klachten.  Sommigen zijn inmiddels hersteld en weer aan het werk. 

IC-bedden
In het hele land kwamen er tussen vrijdag en zaterdag zo’n 904 geteste patiënten bij. Het aantal overledenen steeg met 164 naar 1.651 in totaal. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 336 naar 6.622. Die toename was minder sterk dan een dag eerder. Toen werden nog 502 ziekenhuisopnames geregistreerd. Zaterdagmiddag maakten de Nederlandse ziekenhuizen bekend dat het aantal bezette IC-bedden in één dag steeg met 36 en die toename is ook lager dan de afgelopen dagen. 

Te vroeg om te spreken van neerwaartse trend
Het RIVM laat weten dat het nog te vroeg is om een neerwaartse trend te constateren. Ze zeggen wel dat de stijging door de overheidsmaatregelen is geremd.