Nieuws

Tweede Kamer debatteert over rapport parlementaire enquête gaswinning

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 12 en donderdag 13 april over het rapport van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Het debat wordt live ondertiteld en is te volgen via de livestream en de app Debat Direct.


Leestijd: 1 minuut

Tweede Kamer debatteert over rapport parlementaire enquête gaswinning
Tweede Kamer debatteert over rapport parlementaire enquête gaswinning

Op woensdag, de eerste dag van het debat, komen de woordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer aan het woord. Op donderdag begint commissievoorzitter Van der Lee met de beantwoording van de vragen van de Kamerleden. 

De enquêtecommissie deed onderzoek naar de besluitvorming over de aardgaswinning, aardbevingen, schadeafhandeling en versterking in Groningen. De hoofdconclusie uit de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen luidt dat de belangen van de Groningers structureel genegeerd zijn bij de aardgaswinning en dat dat voor hen tot rampzalige gevolgen heeft geleid. In haar rapport ‘Groningers boven gas’ stelt de commissie dat Nederland een ereschuld heeft aan de Groningers en doet ze aanbevelingen hoe deze in te lossen. Het rapport is op 24 februari 2023 aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Volg het debat live

Het debat in de Tweede Kamer is op 12 april vanaf 10.15 uur en op 13 april vanaf 14.00 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct. Het debat wordt live ondertiteld.

Foto: Parlementaire enquêtecommissie: Barbara Kathmann (PvdA), Hülya Kat (D66), Judith Tielen (VVD, ondervoorzitter), Tom van der Lee (GroenLinks, voorzitter), Anne Kuik (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Peter Kwint (SP).