Nieuws

UMCG-collega’s starten crowdfunding voor overleden Leekster

Collega’s en vrienden van de in nieuwjaarsnacht overleden Bert Suurd (52) uit Leek zijn een crowdfunding gestart om de nabestaanden financieel te ondersteunen. Aanvankelijk leek het erop dat Suurd was overleden na een confrontatie met een groep jongeren, die hij had aangesproken omdat ze vuurwerk naar zijn hond hadden gegooid. Inmiddels meldt het Openbaar Ministerie dat het ‘geringe letsel’ dat de man hierbij heeft opgelopen, niet tot zijn dood heeft geleid. De 18-jarige verdachte is dan ook weer op vrije voeten.


Leestijd: 1 minuut

Om de partner en andere nabestaanden van Suurd in staat te stellen te rouwen zonder zorgen over financiële verplichtingen zijn medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie van het UMCG, waar de partner van Suurd werkt, een crowdfunding gestart.

“Enkele uren na het klinken van de glazen, het uitwisselen van knuffels en het delen van onze beste wensen voor het nieuwe jaar, heeft het lot een onverwachte en hartverscheurende wending genomen. Bert Suurd, een liefdevolle vader en de levenspartner van Monika, is plotseling uit hun leven weggerukt. Er zijn geen woorden die recht doen aan het verlies dat zij nu ervaren. Het is een pijn die wij als buitenstaanders nooit volledig kunnen bevatten, maar waar we wel bij stil kunnen staan en onze steun kunnen betuigen”, zo schrijven de collega’s.

“De emotionele impact is enorm, en bovenop dit verdriet komen de praktische en financiële zorgen die een dergelijk verlies met zich meebrengt. Om Monika en de kinderen te steunen in deze uiterst moeilijke tijd, hebben wij als collega’s en vrienden van de familie de handen ineengeslagen om een crowdfundingactie te starten. Deze crowdfunding is bedoeld om het gezin te helpen de komende periode financieel te overbruggen. Het biedt hen de ruimte om te rouwen zonder de directe zorgen van dagelijkse financiële verplichtingen. Het is een manier voor ons allemaal om te laten zien dat we er voor hen zijn, niet alleen in gedachten, maar ook in concrete actie.”

Inmiddels is er ruim 10.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 20.000 euro.