Nieuws

Unieke beschuit-met-muisjes speciaal voor Groningen

Een Groningse ondernemer brengt een nieuw type muisjes op de markt, speciaal voor nieuwe Groningertjes. De muisjes – onder de naam "Landgenootjes" – zijn bedoeld om op de beschuiten te strooien na de geboorte van een baby, bestemd voor de kraamvisite. Het bijzondere van dit initiatief van Musetta Blaauw, eigenaresse van Musjes Kinderwinkel & Café in Groningen, is dat de muisjes zowel bruikbaar zijn voor jongetjes als voor meisjes, én dat de kleuren van de Groningse vlag er in terugkomen.


Leestijd: 1 minuut

Unieke beschuit-met-muisjes speciaal voor Groningen
Unieke beschuit-met-muisjes speciaal voor Groningen

Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite tot nu toe rekenen op blauwe muisjes, en bij een meisje op roze muisjes. Daar komt vanaf nu verandering in. Sinds deze week zijn er ook Groningse muisjes. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van de provincie Groningen; rood, wit, blauw en groen, en draagt de naam "Groningse Landgenootjes".

“In de provincie Groningen verwelkomen we hier jaarlijks gemiddeld zesduizend nieuwe Groningertjes en we vinden het dan ook erg leuk dat we in Groningen nu elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Groningse Landgenootjes. Een leuke lokale twist. Het viel in ieder geval in de smaak bij het eerste jonge gezin waar we ze serveerden”, zegt Musetta Blaauw, initiatiefnemer van de Groningse muisjes en eigenaresse van Musjes Kinderwinkel & Café in Groningen.

“Hoewel ook wij bij de geboorte van onze kinderen de traditionele muisjes serveerden, wilde ik liever iets dat beter bij ons past. En wij voelen ons echt Groningers en dat vind ik leuker om uit te dragen dan of het een jongetje of een meisje is.  Gelukkig kwam ik in contact met Olaf Ouwerkerk van Stadsgenootjes en wilde hij wel voor ons deze Groningse editie ontwikkelen. En zo geschiedde en kunnen de Groningse ouders nu de geboorte van hun Groningse telg vieren met bijpassend gekleurde muisjes", aldus Musetta Blaauw.

De Groningse Landgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij en veganistisch en zijn verpakt in een nieuw jasje. In de provincie Groningen zijn ze vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij Musjes Kinderwinkel & Café. Ze zijn ook online te bestellen via www.stadsgenootjes.nl en www.musjes.com.