Nieuws

Partnerbijdrage

Van Wijnen zoekt mensen die mee willen bouwen aan het duurzaam herstel van Groningen

Komende jaren worden in het aardbevingsgebied duizenden woningen aangepakt en hersteld. Van Wijnen Groningen is op zoek naar mensen die daaraan hun steentje bij willen dragen en mee willen werken aan een duurzaam Groningen. “We zoeken waarmakers, slimmeriken, doordouwers, praters en doeners, creatievelingen, samenwerkers, ondernemers en uitvinders”, aldus Van Wijnen. 


Leestijd: 1 minuut

Onder de noemer Duurzaam Herstel worden de komende tien jaar vele duizenden woningen aangepakt. Het project is erop gericht de kans op herhaalschade aan Groningse woningen te verkleinen door de constructie te herstellen of te verbeteren, en dat op een duurzame manier. 

Het project wordt uitgevoerd door Van Wijnen, samen met met partners W2N Groningen, Bouwzorg Fryslân en SealteQ. Een gigantische opgave, stelt de projectleider van Van Wijnen, waarvoor enorm veel arbeidskrachten nodig zijn. 

“We gaan komende jaren écht wat doen”, belooft de projectleider. “Ik kom zelf uit de provincie Groningen en ik vind het belangrijk om iets terug te geven. En de handen uit de mouwen te steken.” 

De huidige fase van wordt gekenmerkt door innovatie, nieuwe spelregels, kritisch denken en de beste oplossing voor bewoners realiseren. De komende jaren wordt het team flink uitgebreid omdat er veel huizen worden aangepakt, vermoedelijk duizenden.  

“Dit project is niet voor iedereen; het vergt creativiteit en loslaten wat je weet van de traditionele bouwwereld”, zegt de werkvoorbereider van het team dat met Duurzaam Herstel aan de slag is. “De vrijheid om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan geeft zoveel energie.” 

Wil jij ook meewerken aan een duurzaam herstel van Groningen? Kijk dan op werkenbij.vanwijnen.nl/duurzaamherstel op wat voor manier jij letterlijk een steentje bij kan dragen.