Nieuws

Veiligheidsregio: Sint Maarten kan doorgaan

Ondanks corona kan Sint Maarten op 11 november gewoon doorgaan. Dat meldt de Veiligheidsregio. Er zijn wel een paar regels waar kinderen én de mensen achter de voordeuren zich aan moeten houden.


Leestijd: 1 minuut

Veiligheidsregio: Sint Maarten mag doorgaan
Veiligheidsregio: Sint Maarten mag doorgaan

Volgens de Veiligheidsregio mogen kinderen op 11 november met een lampion langs de deuren om snoep op te halen. “Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen.”

Kinderen mogen dus liedjes zingen bij de deuren, maar ze moeten dan wél 1,5 meter afstand houden tot hun publiek, aldus de Veiligheidsregio.

Niet meedoen: briefje op deur

Mensen met klachten wordt geadviseerd de deuren niet open te doen. Ook mensen die tot een kwetsbare groep behoren kunnen beter een jaartje overslaan. Hang dan een briefje op de deur om te laten weten dat je niet mee doet, aldus de Veiligheidsregio.

Voorverpakte traktaties

Wie wel graag kinderen aan de deur wil, kan met lampionnen of een windlicht laten zien dat de kinderen welkom zijn. “Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En geef het liefst voorverpakte traktaties”, zo luidt het advies.