Nieuws

Verbouw IC Martini Ziekenhuis: acht eenpersoonskamers voor strikte isolatie

Het Martini Ziekenhuis verbouwt een deel van de intensive care. Er worden acht éénpersoons IC-kamers gebouwd, waar patiënten in strikte isolatie kunnen worden verpleegd. Daar is vanwege de coronapandemie behoefte aan. Het totaal aantal IC-bedden in het ziekenhuis blijft gelijk.


Leestijd: 1 minuut

Verbouw IC Martini Ziekenhuis: acht eenpersoonskamers voor strikte isolatie
Verbouw IC Martini Ziekenhuis: acht eenpersoonskamers voor strikte isolatie

“Door de Corona pandemie is de noodzaak om te verbouwen nog sterker is geworden, gezien de toename aan de behoefte aan isolatiemogelijkheden”, zo zegt Iepie Plagge, manager IC. “De IC COVID-capaciteit wil je makkelijk kunnen opschalen en afschalen. Daarom was het nodig om de huidige inrichting aan te passen.”

Het IC-personeel van het Martini Ziekenhuis is op bezoek geweest bij andere IC’s in Nederland. Zij hebben daar goed gekeken en met een checklist de best practices genoteerd om mee te nemen naar hun eigen ziekenhuis. Denk aan de beschikbare ruimte in de patiëntenkamer, tilliften, logistiek en wijze van bewaking.

Toekomstbestendig

Het worden allemaal éénpersoonskamers omdat dit veel prettiger is voor de patiënten en hun naasten. “Daarnaast worden de kamers gebouwd met de nieuwste inzichten op het gebied van isolatiemogelijkheden. Dit maakt ons ook toekomstbestendig”, aldus Nicole Holman, medisch hoofd IC.

Het nieuwe IC-deel moet in mei van dit jaar klaar zijn. Omdat de nieuwe IC gebouwd wordt in een bestaand ziekenhuis is besloten om voor de bouw een aparte ingang aan de buitenzijde te maken, zodat er zo min mogelijk hinder optreedt.