Nieuws

Vergoeding cursus Calon volgens de regels, VVD ligt niet wakker


Leestijd: 1 minuut

In 2008 was Calon nog gedeputeerde in de provincie Groningen. Hij volgde in die tijd de opleiding Strategie, Innovatie en Governance. Die opleiding bestaat uit vijf masterclasses, die elk zo’n twee tot zeven dagen duren. Voor een van die masterclasses moest worden afgereisd naar de Harvard University in Cambridge, Boston (VS). Doel van de opleiding is om de kennis en vaardigheden van bestuurlijk leiderschap te vergroten.

Sinds 1 juni van dit jaar is Calon geen gedeputeerde meer en is hij voorzitter van de vereniging voor woningcorporaties Aedes. Destijds was er commotie over het salaris van Calon dat hij van Aedes zou ontvangen.

De fractievoorzitter van de VVD, de grootste oppositiepartij in de Provinciale Staten, ligt er niet wakker van. “Ik ga er vanuit dat dit allemaal volgens de regels is gegaan”, antwoordt Eise Luitjes op de vraag wat de VVD van de gang van zaken vindt. “We zitten er niet heel gedetailleerd in. Ik ga er wel vanuit dat er niet elk jaar een gedeputeerde op zo’n cursus hoeft. Of meneer Calon er profijt van heeft gehad? Ik denk het wel.”