Nieuws

Verkeer neemt weer toe rond Stad; Groningen Bereikbaar waarschuwt

Het lijkt erop alsof we nonchalanter worden met het autogebruik, en er op gokken dat het mee zal vallen met files op de ringwegen bij Groningen. Ook worden alternatieve routes gekozen. Maar dat is een grote misvatting: het risico op files neemt de komende tijd toe, zeker nu we een volgende, nieuwe fase van de werkzaamheden ingaan. Daarvoor waarschuwt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

“Afgelopen week zagen we een toename in de hoeveelheid verkeer. We herhalen daarom de oproep om thuis te werken of te reizen met het OV, de fiets of via een P+R. Is de auto echt nodig, reis dan buiten de spits en volg de omleidingsroutes. De omleidingsroutes via de ringwegen kunnen extra verkeer beter aan en zijn daarom vaak sneller dan andere routes”, aldus Groningen Bereikbaar.

Op de eerste werkdagen van fase 3 werd het weer drukker qua verkeer en bleek het dat de drukte zich verplaatst naar andere locaties ten opzichte van de eerdere fases.

Zo was het op maandag, dinsdag en woensdag drukker op de Stationsweg en aansluitend op de Trompsingel en de Griffeweg. Ook in Helpman en op de route Haren-Waterhuizen zien we meer verkeersdrukte. In Helpman wordt de verkeerssituatie nauwlettend gemonitord.

“Tot slot blijft het druk op Laan Corpus den Hoorn wat leidt tot terugslag op de Van Ketwich Verschuurlaan en de A28.”, aldus Groningen Bereikbaar.

(Foto boven: archieffoto van drukte op de zuidelijke ringweg)