Nieuws

Victor Möhlmann verlaat gemeenteraadsfractie GroenLinks Groningen


Leestijd: 1 minuut

Hij was lid van de commissie Beheer en Verkeer en van de commissie Onderwijs en Welzijn. Als raadslid vroeg hij onder andere aandacht voor energiebesparende maatregelen en slachtoffers van huiselijk geweld. Hij haalde onlangs, samen met collega Lizette van der Vegt, landelijk de pers met vragen over versteende voortuinen. Victor was ook indiener van het initiatiefvoorstel ‘Park Selwerd’. Door zijn inspanning gaat de gemeente het park dit jaar meer ecologisch inrichten.

Victor Möhlmann (66 jaar) was voor zijn raadslidmaatschap jarenlang actief binnen GroenLinks Groningen en in verschillende functies betrokken bij tal van maatschappelijke organisaties, onder andere in welzijn en gezondheidszorg. Vanuit zijn functie als raadslid werkte Victor regelmatig samen met werkgroepen van GroenLinks Groningen, wat ook door de leden erg gewaardeerd werd. Afdelingsvoorzitter Micha Boon: “Het is heel spijtig dat Victor de fractie nu al verlaat, maar we respecteren zijn besluit. Ik hoop dat hij snel weer betrokken zal zijn bij onze afdeling.”

Victor wordt opgevolgd door de eerstvolgende kandidaat op de lijst, Kris van der Veen (30 jaar). Kris was maatschappelijk werker in het Blijf van mijn Lijf huis en coördinator bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld, waar hij nu als projectmedewerker werkt. Hij was als vrijwilliger actief bij Amnesty International, Humanitas en de Kindertelefoon. Begin 2011 werd hij voorzitter van de Stichting LGBT Groningen, die zich inzet voor de sociale acceptatie en zichtbaarheid van Lesbians, Gays, Bisexuals en Transgenders.