Nieuws

Volgende fase Operatie Ring Zuid op Koningsdag van start

Op Koningsdag, zaterdag, gaat fase 3 van Operatie Ring Zuid van start. De nieuwe verbinding van Drachten naar Assen gaat open en er wordt vanaf dan gewerkt aan de verbindingsboog van Assen naar Drachten. Tijdens Koningsnacht – de nacht 26 april op 27 april – wordt de verkeerssituatie omgezet en zijn er meerdere afsluitingen op en rond het Julianaplein.


Leestijd: 1 minuut

Wat is open en dicht tijdens Koningsnacht?

Fase 2 is vrijdagavond 22.00 uur afgerond. Vanaf dat moment wordt de situatie op de weg omgezet naar fase 3. Tot de start van fase 3, op zaterdagochtend 06.00 uur, moeten daarom verschillende wegen worden afgesloten, waaronder de A7 van Hoogkerk naar Groningen, de A28 van Groningen-Zuid naar het Julianaplein en een groot deel van Ring Zuid. Vanwege de afsluitingen roept Groningen Bereikbaar bezoekers van Koningsnacht op de auto te laten staan, en met de fiets of het OV naar de stad te komen.

De afsluitingen tijdens Koningsnacht:

Wat is er dicht tijdens fase 3?

Fase 3 loopt van 27 april tot en met 3 mei. Gedurende die periode zijn de volgende rijrichtingen dicht: van Assen naar Drachten, van Hoogezand naar Assen, van Drachten naar Hoogezand en van Hoogezand naar Drachten.

De richtingen Drachten richting Assen en Assen richting Hoogezand zijn open. 

Ring Zuid is afgesloten in een richting, van de Kielerbocht tot aan het Julianaplein. Verkeer van de A7 uit de richting Hoogezand, kan de zuidelijke ringweg niet op, de verbinding is in deze richting ook dicht.