Nieuws

Vrijwilliger KEI-week besmet met corona

Een vrijwilliger van de KEI-week heeft woensdag positief getest op het coronavirus. De besmetting heeft vooralsnog geen gevolgen voor de introductieweek voor studenten.


Leestijd: 1 minuut

Vrijwilliger KEI-week besmet met corona
Vrijwilliger KEI-week besmet met corona

De vrijwilliger is waarschijnlijk besmet geraakt voor aanvang van de introweek. De vrijwilliger is ook niet op een KEI-evenement geweest. Wel is er nauw contact geweest met vijf andere vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn meteen in thuisquarantaine gegaan voor veertien dagen. Op dit moment vertonen ze geen symptomen. 

De vrijwilligers wachten verdere instructies van de GGD af. De reeds besmette KEI-vrijwilliger krijgt een uitgebreid bron- en contactonderzoek voor de kiezen. Daaruit moet blijken of meer mensen in nauw contact zijn geweest met de vrijwilliger. 

Volgens de organisatie van de KEI-week zijn er geen aanwijzingen dat bezoekers van de KEI-week besmet zijn geraakt. Na overleg met de GGD is dan ook besloten om de KEI-week gewoon door te laten gaan. De organisatie van de KEI-week blijft wel in intensief overleg met onder andere de GGD, de Veiligheidsregio en de onderwijsinstellingen.