Nieuws

Wedstrijd FC Emmen-FC Groningen uitgesteld vanwege ziekte

De wedstrijd tussen FC Emmen en FC Groningen die voor vrijdagavond op het programma stond, wordt uitgesteld. Dat heeft de KNVB besloten na een verzoek van FC Groningen. FC Groningen kampt met een uitbraak van het norovirus: zowel een flink aantal spelers als stafleden zijn ziek.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg stroomt weer vol tegen Helmond Sport
De Euroborg stroomt weer vol tegen Helmond Sport

Woensdagochtend waren er slechts zes spelers fit genoeg om op het trainingsveld te verschijnen. Dat deed de club besluiten om bij de KNVB een verzoek in te dienen om de wedstrijd tegen FC Emmen uit te stellen.

Het competitiebestuur betaald voetbal besloot uiteindelijk dat de wedstrijd verplaatst wordt omdat het medisch gezien niet verantwoord zou zijn, de wedstrijd te laten spelen. “Het competitiebestuur erkent dat het voor zeer veel partijen erg vervelend is, in de eerste plaats voor FC Emmen, maar het acute van de situatie, de aard en omvang van de klachten en de besmettings- en gezondheidsrisico’s maken het een situatie die dermate buiten de invloedsfeer van FC Groningen ligt, dat besloten is om de wedstrijd uit te stellen”, aldus de KNVB in een verklaring.

Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum voor deze wedstrijd.