Nieuws

Ring West nu ook in noordelijke richting dicht

De westelijke ringweg nabij het Vrijheidsplein is sinds vrijdagavond 8 maart ook in noordelijke richting afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

In aanloop naar Operatie Ring Zuid wordt de westelijke ringweg definitief ingericht. In het kader daarvan ging de westelijke ringweg op vrijdag 1 maart al dicht vanaf de aansluiting met de Zeeheldenbuurt (Peizerweg) tot aan het Vrijheidsplein. Dat was dus in zuidelijke richting.

Sinds vrijdag is dit deel ook in noordelijke richting dicht. Donderdagochtend 21 maart gaat de westelijke ringweg weer helemaal open.

De eigenlijke en grote Operatie Ring Zuid begint op vrijdag 22 maart. Vanaf dan zijn er verschillende wegafsluitingen in de stad. De westelijke ringweg is onderdeel van de omleidingsroute. De werkzaamheden van nu zijn nodig om de westelijke ringweg tijdens de operatie optimaal te kunnen benutten.

Tot 22 maart gaat de aannemer de westelijke ringweg opnieuw inrichten. “We plaatsen geleiderails (‘vangrails’), brengen barriers (lage muurtjes) aan, frezen het oude asfalt weg, verwijderen de wegmarkering en brengen nieuw asfalt aan. Omwonenden en medewerkers van bedrijven in de omgeving kunnen hiervan geluidshinder ervaren.”, zo meldt de website Aanpak Ring Zuid.