Nieuws

Wie is de nieuwe machtigste man in de Groningse politiek?

Met 23,6 procent van de stemmen is ook in Provinciale Staten van Groningen BBB veruit de grootste partij geworden. De lijsttrekker van deze partij is Gouke Moes. Als fractievoorzitter van de BBB zal hij straks het initiatief moeten nemen voor onderhandelingen over een nieuw te vormen college. Wie is deze man waar momenteel alles om draait in de Groningse politiek en die bijna alle kaarten nu in handen heeft?


Leestijd: 1 minuut

Wie is de nieuwe machtigste man in de Groningse politiek?
Wie is de nieuwe machtigste man in de Groningse politiek?

Gouke Moes is 31 jaar en woont in Den Ham. Hij is getrouwd met Daniëlla en met hun drie kinderen, vier koeien en vijf kippen wonen ze op een boerderijtje aan het water, zo meldt hij op zijn Facebookpagina.

Hij is leraar aan het Eems Delta college in Appingedam ‘een prachtige vmbo-school waar ik mijn leerlingen leer metaal te bewerken, elektriciteit aan te sluiten en sanitair te installeren’.

Over zijn politieke idealen en het doel dat hij nastreeft zegt hij: “Heel veel mensen hebben het vertrouwen in de politiek verloren. Dat heeft een heleboel oorzaken, maar samengevat: de politiek doet haar werk niet goed. Ik vind het vreselijk dat mensen het gevoel hebben hun eigen volksvertegenwoordigers niet meer te kunnen vertrouwen. Daar wil ik heel graag wat aan doen en daarom ben ik politiek actief geworden voor de BBB. Ik ga hard aan het werk om Groningen iedere dag BBBter te maken!”.

In oktober vorig jaar, nog geen half jaar geleden, zei ‘hobbyboer’’ Moes in een interview met RTV Noord, nadat hij tot lijsttrekker was gekozen, te hopen dat de BBB “met enkele zetels” in Provinciale Staten zou komen. Dat het er twaalf zouden worden, dat zal hij toen zeker zelfs niet hebben dúrven dromen.

Foto's bij dit artikel: Facebook
Foto’s bij dit artikel: Facebook