Nieuws

XL Locatie Testen voor toegang Groningen opent 22 augustus

De XL-locatie Testen voor Toegang – in aanbouw langs de oostelijke ringweg bij de P+R Meerstad – gaat zondag over een week, 22 augustus, officieel open. Het is een van de grootste testcentra van Nederland, waar straks 25.000 testen per dag kunnen worden afgenomen.


Leestijd: 1 minuut

Voormalige XL-teststraat bij Meerstad wordt noodopvang asielzoekers
Voormalige XL-teststraat bij Meerstad wordt noodopvang asielzoekers

De XL-locatie is bedoel om corona testen af te nemen voor mensen die toegang willen hebben tot een evenement. Wie naar een activiteit of evenement wil waarvoor je een coronatoegangsbewijs nodig hebt, en geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig DCC (EU reiziger) heeft, kan zich  laten testen voor toegang. De testen zijn gratis.

Wanneer iemand negatief is getest, krijgen ze toegang tot het evenement waar ze naartoe willen. Overigens zijn Testen voor Toegang er momenteel alleen nog voor evenementen met een vaste zitplaats, of festivals met maximaal 750 bezoekers.

In de stad Groningen zit tot dusver maar één plek waar je je kunt laten testen voor toegang, aan de Bornholmstraat. Ook in Eelderwolde zit een testlocatie.

Stichting Open Nederland

De nieuwe testlocatie is een initiatief van de Stichting Open Nederland, een maatschappelijk initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de stapsgewijze heropening van het sociaal leven in Nederland met het programma “Testen voor Toegang”.

Met toegangstesten kunnen organisatoren van evenementen met vaste plaatsen, zoals sportwedstrijden of concerten met zitplaatsen, meer mensen toelaten. Bezoekers kunnen een gratis test boeken via www.testenvoortoegang.org en hun negatieve testuitslag omzetten in een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl.

Bekijk ook de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het gebruiken van toegangstesten en het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs. Wil je een activiteit/evenement organiseren met Testen voor Toegang? Kijk dan op de pagina voor organisatoren.