Nieuws

Zes werknemers UMCG besmet; elf besmettingen in hele provincie; landelijk: 1135 besmettingen en 20 doden

In het UMCG zijn zes medewerkers besmet met het coronavirus. In de hele provincie zijn nu elf geteste besmettingen. In het hele land steeg het aantal besmettingen met 176 naar 1135 in totaal. Er zijn sinds zaterdag acht patiënten overleden. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan het coronavirus staat nu op twintig.


Leestijd: 1 minuut

Het ziekenhuis had iedereen met klachten opgeroepen om zich te melden. Uit testen blijkt nu dat zes personeelsleden zijn besmet. Een deel van hen is in gebied geweest waar veel besmettingen waren. Die reizen vonden echter plaats voordat het ziekenhuis maatregelen had genomen en reizen had verboden. 

De zieke UMCG-medewerkers werken op de afdelingen radiotherapie, chirurgie, orthodontie, kindergeneeskunde en de intensive care. Een van de besmette collega’s is een IC-verpleegkundige in opleiding. Deze collega heeft niet alleen contact gehad met collega’s in het UMCG, maar ook met medestudenten uit andere instellingen. Daarover zijn de instellingen en medestudenten geïnformeerd.

Testen patiënten en medewerkers
Tot op nu toe is er in het UMCG nog geen patiënt positief getest op het nieuwe coronavirus. Van de opgenomen patiënt was de besmetting al bekend vóór opname. Inmiddels zijn er zo’n 200 medewerkers getest op het nieuwe coronavirus. Ook vandaag testen we weer medewerkers. 

Op maandag een zondagsdienst op afdeling chirurgie
De afdeling Chirurgie gaat op maandag een zondagsdienst draaien. Dit doen ze om de contacten goed in kaart te brengen. Ook willen ze zo het risico op verdere verspreiding zo klein mogelijk houden.

Totaal aantal besmettingen in Groningen
In de hele provincie Groningen zijn nu elf besmettingen geteld. Gister waren dat er nog vijf. De nieuwe patiënten zitten vrijwel allemaal in thuisisolatie. Eén van de patiënten is opgenomen in het Martini Ziekenhuis. Rond 14.00 uur maakt het RIVM de nieuwe besmettingscijfers voor het hele land bekend. 

1135 besmettingen
In het hele land zijn nu 1135 besmettingen (+176 tov zaterdag). Er overleden acht mensen tussen de 59 en 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn  162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.