Nieuws

Ziekenhuizen Groningen stad niet getroffen door wereldwijde computerstoring

Het UMCG en het Martini Ziekenhuis zijn niet getroffen door de wereldwijde computerstoring. Elders in het land hebben vermoedelijke problemen bij cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike wel grote gevolgen voor ziekenhuizen.


Leestijd: 1 minuut

De computerstoring zorgt onder andere voor problemen bij ziekenhuizen in Stadskanaal en Emmen die vallen onder zorggroep Treant. “Treant heeft te maken met een wereldwijde storing, waardoor wij op dit moment geen patiënten kunnen ontvangen op onze poli’s. Operaties gaan niet door. Ook onze spoedeisende hulp in Emmen en onze basisspoedposten in Hoogeveen en Stadskanaal zijn op dit moment gesloten. Patiënten worden naar andere ziekenhuizen in de regio gebracht”, zo luidt de boodschap op de website van Treant.

Woordvoerders van de ziekenhuizen in de stad Groningen geven aan vooralsnog niet te kampen met problemen. Zij maken gebruik van andere computersystemen.

Wereldwijde storing

De storing lijkt veroorzaakt te zijn door een update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. Over de hele wereld hebben bedrijven en andere instellingen hier last van, schijft de NOS: ziekenhuizen, luchthavens, betalingssystemen, et cetera. Ook zijn er problemen gemeld in Amerika voor noodnummer 911.