Nieuws

Zoektocht naar ‘fietsvriendelijke bedrijven’

Groningen Bereikbaar zoekt bedrijven en organisaties die hun medewerkers willen motiveren om vaker de fiets te pakken. De organisatie geeft daarvoor tien keer fietsadvies van de Fietsersbond weg. Bedrijven die al veel doen op fietsgebied maken daarbij bovendien kans op de certificering 'Fietsvriendelijke Bedrijf'!


Leestijd: 1 minuut

Zoektocht naar ‘fietsvriendelijke bedrijven’
Zoektocht naar ‘fietsvriendelijke bedrijven’

Advies op locatie
Tien bedrijven kunnen dus bezoek krijgen van de Fietsersbond. Ze komen bij bedrijven langs  op locatie, waarbij ze meekijken naar huidige faciliteiten. Ook geeft de Fietsersbond advies en inzicht in hoe je dit kunt verbeteren. Met als uiteindelijk doel zoveel mogelijk mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Fietsen is gezond en het maakt medewerkers fitter en productiever. Op basis van een checklist beoordeelt de Fietsersbond daarnaast of een bedrijf in aanmerking komt voor een gouden, zilveren of bronzen certificering 'Fietsvriendelijk Bedrijf'. 

Meedoen
Alle bedrijven en organisaties in de provincie Groningen kunnen meedoen met deze actie. Werknemers kunnen nu hun werkgever nomineren. Je mag je natuurlijk ook aanmelden als je eigenaar, directeur of eindverantwoordelijke bent. In samenwerking met de Fietsersbond worden uit alle inzendingen tien winnaars gekozen. Aanmelden voor de actie kan tot en met 30 juni 2021. Dit kan via de actiepagina.

Provincie Groningen
De Fietsersbond heeft de provincie Groningen al uitgeroepen tot 'Fietsvriendelijk Bedrijf'. De organisatie ontvangt het gouden certificaat vanwege de goede faciliteiten voor de fietser, zoals de grote fietsenstalling die 24 uur per dag open is, de aanwezigheid van kleedkamers en lockers, laadpunten voor elektrische fietsen, leenfietsen en de aanwezigheid van fietsgereedschap en -pomp.

Tien procent meer fiets
Groningen Bereikbaar ondersteunt de landelijke fietsmissie om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Fietsfaciliteiten bij werkgevers spelen daarin een belangrijke rol. Met de actie Fietsvriendelijk Bedrijf gaat Groningen Bereikbaar in de provincie Groningen aan de slag om dit bij werkgevers te verbeteren. ​