Nieuws

Zondag voetenbadterras en levende standbeelden in de stad

Even afkoelen met een drankje in je hand en voetjes in een badje? Dat kan zondag op de Grote Markt bij het coronaproof voetenbadterras. Ook zijn er tien levende standbeelden in de stad en worden de bezoekers welkom geheten door vrolijke ‘Leuk-dat-je-er-bent-mensen’.


Leestijd: 1 minuut

Zondag voetenbadterras en levende standbeelden in de stad
Zondag voetenbadterras en levende standbeelden in de stad

Als er geen markt is, dan mag er op de Grote Markt een terras worden opgebouwd. Zondag worden er voetenbadjes geplaatst. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar er wordt ook goed rekening gehouden met de anderhalvemeternorm. 

Of je nou met je voetjes in het water wil of niet, je wordt sowieso onthaald door tien levende standbeelden. Die staan verspreid door de stad op onder andere de Vismarkt, Grote Markt, Zwanestraat, Folkingestraat en Herestraat. Bovendien kunnen bezoekers op verschillende locaties in de stad zomaar vrolijke ‘Leuk-dat-je-er-bent-mensen’ tegen het lijf lopen. Bezoekers van de stad en de verschillende wijkwinkelcentra zullen in de toekomst nog vaker worden verrast met dergelijke  ‘Leuk-dat-je-er-bent-momentjes’. 

Kleine geluksmomentjes
De acties komen voort het programma Gastvrij Groningen, waarmee Marketing Groningen ondernemers in de stad en wijkwinkelcentra faciliteren met en bij gastvrije acties voor gasten of klanten en kleine geluksmomentjes programmeren voor bezoekers aan de stad. “De activiteiten uit het programma Gastvrij Groningen worden versterkt en ondersteund door de zomercampagne ‘Vier de Groningse zomer’ die nog loopt tot eind september. Het doel van deze campagne is om het seizoen te verlengen waarbinnen ondernemers nog wat omzet kunnen draaien, omdat door de coronacrisis het hoofdseizoen flink is ingekort en het verdienvermogen beperkt is door coronamaatregelen. Via groningsezomer.nl is kunnen Groningers en andere bezoekers volop inspiratie opdoen voor het gezellig en veilig vieren van de zomer”, aldus Marketing Groningen. 

Aanmelden zomeractiviteiten 
Bedrijven, instellingen en ondernemers kunnen via de website groningsezomer.nl hun activiteiten aanmelden om te worden vermeld in de activiteitenagenda van de Groningse Zomer.