In beeld

Partnerbijdrage

10 Tips voor het schilderen van je woning!

Wil jij deze zomer de handen uit de mouwen steken en je woning voorzien van een mooie nieuwe laag verf? Wij helpen je op weg. In dit blog vind jij 10 tips om jouw schilder project tot een succesvol en naadloos eindresultaat te leiden. 


Leestijd: 3 minuten

Tip 1: Plan Vooruit

Een goed begin is het halve werk, het is een bekend gezegde en dat gaat ook zeker op voor het schilderen! Overweeg niet alleen welke kamers of buitenkanten je gaat schilderen, maar denk ook na over de volgorde van werken. Start bijvoorbeeld boven en werk naar beneden, om druipers en spetters op al geschilderde oppervlakken te voorkomen. 

Tip 2: Kies de Juiste Verf

Kies de juiste verf voor jouw project, ga jij buiten schilderen dan is koopmans ecoleum zwart 20 liter misschien wel wat voor jouw, Koopmans ecoleum is niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar ook bijzonder geschikt voor houtwerk buiten doordat de verf diep in het hout trekt en een goede bescherming tegen weersinvloeden geeft. Deze verf biedt een rijke, zwarte kleur die lang meegaat en de natuurlijke textuur van het hout benadrukt. 

Tip 3: Voorbereiding is Essentieel

Schuren, schoonmaken en repareren zijn de sleutelwoorden. Een gladde ondergrond zorgt ervoor dat de verf beter hecht en langer mooi blijft. Besteed extra aandacht aan gebieden met veel slijtage of schade; deze hebben mogelijk meer voorbereiding nodig. Denk eraan dat de voorbereidingstijd goed bestede tijd is.

Tip 4: Gebruik de Juiste Gereedschappen

De keuze van kwasten en rollers hangt af van het type verf dat je gebruikt en het oppervlak dat je schildert. Voor watergedragen verf zijn synthetische kwasten en rollers het beste, terwijl voor olie basis verven natuurlijke borstels beter werken. Zorg ook voor een stevige ladder en gebruik schilderstape om strakke lijnen te garanderen.

Tip 5: Bescherm Je Meubels en Vloeren

Het afdekken van je meubels en vloeren is net zo belangrijk als het schilderen zelf. Niets is frustrerender dan het vinden van verfspatten op je mooie houten vloer of je favoriete bank. Neem de tijd om alles zorgvuldig af te dekken, en vergeet niet de deurknoppen en raamkozijnen te beschermen.

Tip 6: Flexibiliteit met Perkoleum Koopmans

Een andere alleskunner voor het buiten schilder werk is de perkoleum koopmans, De Koopmans perkoleum is bijzonder veelzijdig en biedt een uitstekende dekking en duurzaamheid. De verf is geschikt voor verschillende oppervlakken en klimaten, waardoor het een ideale keuze is voor zowel binnen- als buitenschilderwerk.

Tip 7: Let op het Weer

Het weer kan je vriend of vijand zijn bij buitenschilderwerk. Vermijd schilderen in direct zonlicht of bij extreme temperaturen. Ideaal weer voor buitenschilderwerk is droog, bewolkt en bij temperaturen tussen 10°C en 25°C. Dit bevordert een gelijkmatige droging en minimaliseert de kans op blaasvorming en druipers.

Tip 8: Denk aan Meerdere Lagen

Meerdere dunne lagen zijn beter dan één dikke laag. Dit zorgt voor een gelijkmatigere dekking en stelt je in staat om foutjes gemakkelijker te corrigeren. Tussen elke laag door, laat voldoende tijd om de verf volledig te laten drogen. Dit verbetert de hechting en duurzaamheid van de afwerking.

Tip 9: Combineer Verven en Behangen

Door schilderen en behangen te combineren, kun je interessante texturen en patronen creëren die je ruimte echt uniek maken. Kies een behang dat complementair is aan je verfkleur voor een harmonieuze look. Experimenteer met accentmuren om dynamiek en diepte aan je ruimte toe te voegen.

Tip 10: Neem de Tijd

Geduld is een schone zaak, zeker bij schilderen. Elke stap, van voorbereiding tot de laatste afwerking, vereist zorg en aandacht. Door je tijd te nemen, zorg je ervoor dat je eindresultaat iets is waar je trots op kunt zijn. Onthoud dat de schoonheid van het eindresultaat de investering in tijd en moeite waard is. Nog niets uit geschilderd? Combineer verven en behangen en pak direct de binnen kant van je woning aan. Succes!