In beeld

5 manieren om je tuin zomerproof te maken

De zomer is begonnen! Het is de tijd van warmte, lange avonden, barbecueen en tijd in de tuin doorbrengen. Het kan soms wel heel warm worden en dan is wat verkoeling wel lekker. Hieronder staan wat tips om je tuin zomerproof te maken, zodat ook jij van je tuin kan genieten.


Leestijd: 2 minuten

Creëer schaduwrijke plekken

Tijdens de zomer kan de zon behoorlijk fel zijn, dus het is belangrijk om schaduwrijke plekken in je tuin te creëren. Overweeg het plaatsen van een pergola, een luifel of een parasol boven je zithoek. Je kunt ook gebruikmaken van natuurlijke schaduw door bomen of hagen te planten. Schaduwrijke plekken zorgen ervoor dat je comfortabel buiten kunt zitten, zelfs tijdens de warmste uren van de dag.

Voeg watervoorzieningen toe

Water speelt een verfrissende rol in de zomer en kan een geweldige toevoeging zijn aan je tuin. Overweeg het installeren van een fontein, een vijver of zelfs een kleine waterval. Het geluid van stromend water creëert een rustgevende sfeer en helpt om de temperatuur in je tuin iets te verlagen. Bovendien kan een waterpartij ook dienen als drinkplaats voor vogels en andere dieren, waardoor je tuin levendiger wordt.

Voldoende zitgelegenheid

In de zomer wil je optimaal kunnen genieten van je tuin, dus zorg voor voldoende zitgelegenheid. Plaats comfortabele tuinmeubelen, zoals loungestoelen, ligbedden of een hangmat, waar je kunt ontspannen en van de zon kunt genieten. Overweeg ook om een eethoek buiten te creëren, zodat je al fresco kunt dineren. De buitenmeubels van vdgarde zijn perfect voor buiten. Bekijk ook goed of de meubels bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

Kleurrijke beplanting

Voeg kleur en levendigheid toe aan je tuin door te kiezen voor kleurrijke beplanting. Zomerbloeiers zoals petunia’s, zinnia’s, dahlia’s en geraniums zorgen voor prachtige bloemen in verschillende tinten. Plant ze in bloembedden, potten of hangmanden om een vrolijke en levendige uitstraling te creëren. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

Verlichting voor lange avonden

Maak je tuin klaar voor lange zomeravonden door de juiste verlichting toe te voegen. Hang sfeervolle lantaarns, lichtslingers of tuinlampen op om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Verlichting kan niet alleen functioneel zijn, maar ook een decoratief element dat je tuin ’s avonds tot leven brengt. Overweeg ook om kaarsen of fakkels te gebruiken voor een extra vleugje romantiek en om insecten op afstand te houden.