In beeld

De beste escape rooms ter wereld 

De adrenalinekick, het oplossen van mysteries en het avontuur dat gepaard gaat met escape rooms zijn slechts enkele van de redenen waarom ze zo leuk zijn. Daar kan een VR experience Amsterdam eigenlijk niet tegen op. En hoewel je misschien denkt dat hun bestaan ​​binnen Nederland eindigt, is dat niet het geval. Als je een wereldreiziger bent of iemand die veel tijd buiten onze landgrenzen doorbrengt, dan zou je aangenaam verrast zijn om te weten dat escape rooms vrijwel overal hun sporen hebben verdiend. Maar als je verschillende escape rooms over de hele wereld gaat ervaren, moet je weten welke de moeite waard zijn om naartoe te reizen. Deze VR escape room Amsterdam raden we zeker aan, maar ook de volgende escape rooms! 


Leestijd: 2 minuten

Escapology 

Escapology is een escape room met meerdere locaties. Je kunt dit spel vinden op locaties als Florida, Texas en zelfs Chili! Ze staan ​​bekend als een van de snelstgroeiende escape room-ketens die er zijn, en met goede reden. Deze escape room heeft 11 verschillende spellen om uit te kiezen. Elke game biedt een andere moeilijkheidsgraad, dus er is iets voor elk niveau van mysterieoplosser. Er is zelfs één kamer waar spelers 15 jaar of ouder moeten zijn om te spelen. De setting van de kamer is het huis van een drugsbaron, waaruit je probeert te ontsnappen. Succes!

Seoul Escape Room

Seoul Escape Room in Seoul, Zuid-Korea, is een van de meest vriendelijke escape rooms voor Engelssprekenden. Er zijn meer locaties in Gangnam, Hongdae en Itaewon. Reserveringen kunnen online worden gemaakt in het Engels of Koreaans. Omdat ze Engelstalig zijn, heb je geen problemen met het spelen van de spellen en het oplossen van de puzzels. Er zijn spellen in zowel het Engels als het Koreaans. Elke locatie heeft een eigen thema kamers. Je hebt de keuze uit 11 kamers, en de meeste daarvan duren 60 minuten. Twee daarvan duren 75 minuten voor wie van wat meer uitdaging houdt. Tijdens een reis door Korea is Seoul Escape Room een ​​uitstekende tussenstop.

Breakout Games

Breakout Games, gelegen in St. Louis, Missouri, is een ideale stop als je plezier wilt hebben met je vrienden en familie. Deze escape room biedt verschillende thema’s om uit te kiezen. Verschillende thema’s zijn onder meer de Runaway Train-kamer, de Niet storen-kamer en nog veel meer! Het is de perfecte plek om gewoon plezier te hebben of om aan teambuildingoefeningen te werken. Als je door de Verenigde Staten reist, is het de moeite waard om even te stoppen, want in welke stemming je ook bent, er is altijd wel een escape room-thema voor jou! 

Escape Boats

Bekend als een van de beste escape room-spellen ooit, is het geen verrassing dat Escape Boats in Dublin, Ierland op onze lijst staat. De setting van de game is super uniek, dus je krijgt een ervaring als nooit tevoren. En afgezien van het feit dat de setting en het spel zelf uniek zijn, is het einde ook behoorlijk uniek. Dus als je iets nieuws wilt proberen in de wereld van de escape room, dan is Escape Boats de beste keuze. Zorg ervoor dat je even langskomt als je in Dublin bent, of neem de tijd om er tijdens je reis naartoe te gaan. Het is het waard!