In beeld

Extra kinderopvang voor Meerstad

In de snel doorgroeiende nieuwe waterwijk Meerstad neemt de vraag naar kinderopvang toe. Om daaraan te voldoen, en werkende ouders meer mogelijkheden te bieden hun kinderen vlakbij huis op te vangen, gaat Stichting Kinderopvang Groningen (SKSG) extra opvang realiseren in een nieuw Gezondheidscentrum Meerstad.


Leestijd: 1 minuut

SKSG is van plan om in totaal drie kinderdagopvang groepen te realiseren binnen het tijdelijke Gezondheidscentrum Meerstad, dat naar verwachting in mei 2024 haar deuren opent. Met deze stap wordt verder tegemoet gekomen aan de groeiende vraag naar kinderopvang in een eveneens groeiend Meerstad.

SKSG ondertekende een intentieovereenkomst voor de huur van de exclusieve ruimte voor kinderopvang binnen dit centrum.

Directeur-bestuurder Renate Renkema over deze ontwikkeling: “Met deze uitbreiding van capaciteit maken we kinderopvang dichtbij huis voor meer kinderen van 0-4 mogelijk, daarnaast komt deze uitbreiding tegemoet aan de wensen van veel ouders die soms al geruime tijd wachten op een plek in de kinderopvang in Meerstad”.

Het gebouw van het tijdelijke Gezondheidscentrum staat nu nog naast het UMCG en zal verplaatst gaan worden naar De Waterviolier. Het gebouw is modern en energiezuinig en krijgt een eigen afgesloten tuin voor de jonge kinderen. In de komende maanden zal de definitieve invulling en opzet uitgewerkt worden, met als doel een waardevol en aantrekkelijk kindcentrum te creëren waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Met deze uitbreiding kan nog steeds niet volledig voldaan worden aan de huidige en verwachte toekomstige groei naar kinderopvang in Meerstad. SKSG heeft daarom ook plannen om de capaciteit verder uit te breiden binnen de samenwerking met IKC Groenewei en IKC Meeroevers.