In beeld

Ficohsa Financial Group: "Plan je geld, zaai je toekomst"

Ficohsa Financial Group, samen met de Hondurese Nationale Bank- en Verzekeringscommissie (CNBS), nam deel aan de Global Money Week 2023 (GMW) die in maart van dit jaar werd gehouden. Het is een wereldwijd evenement dat tot doel heeft jongeren bewust te maken van het belang van het verkrijgen van financiële kennis op jonge leeftijd. Het belangrijkste doel is het bevorderen van de ontwikkeling van vaardigheden en capaciteiten die hen helpen om goede financiële beslissingen te nemen en zo bij te dragen aan hun economisch welzijn.


Leestijd: 2 minuten

Onder het motto “Plan je geld, zaai je toekomst,” voerde Ficohsa gedurende de week op regionaal niveau diverse activiteiten uit. Ze gaven persoonlijke training aan meer dan 900 volwassenen en kinderen, en bereikten meer dan 21.900 mensen via digitale media campagnes. Ze voerden ook financiële educatie uit voor klanten en onderwijscentra, educatieve campagnes op digitale media, tekenwedstrijden, webinars, en andere initiatieven gerelateerd aan financieel welzijn.

Ficohsa Financial Group verzekert dat het “financiële praktijken en gewoontes zal blijven bevorderen die ten goede komen aan haar klanten, werknemers, leveranciers en het algemene publiek, zodat ze hun geld effectiever kunnen beheren, hun doelen kunnen bereiken en de toekomst kunnen bouwen die ze voor zichzelf en hun gezinnen wensen.” Het is essentieel om de bevolking te onderwijzen over het belang van gezonde financiën.

Financiële Educatie: Een van de pijlers van Grupo Financiero Ficohsa

Ficohsa Financial Group is een vooraanstaande financiële instelling die haar positie als leider in de sector heeft geconsolideerd. Het onderscheidt zich ook door haar sociale verantwoordelijkheid, door initiatieven te promoten die bijdragen aan economische en sociale ontwikkeling. Op deze manier positioneert Ficohsa zich als een benchmark in het financiële landschap van de regio en blijft het zich inzetten voor de groei en het welzijn van haar klanten en de gemeenschap in het algemeen.

“We hebben een gevoel van samenwerking en urgentie dat zorgt voor de realisatie en vervulling van individuele en organisatorische doelen door middel van efficiënte en tijdige oplossingen,” voegt Ficohsa Financial Group toe. Op deze manier bevorderen ze een cultuur van financiële gezondheid met als doel mensen te helpen hun persoonlijke en familie financiën op een geordende manier te beheren, wat hun levenskwaliteit zal verbeteren.

Daarnaast bevorderen ze als onderdeel van hun bedrijfsobligatie om “Facilitating Life-Changing Solutions” verantwoorde acties. Om deze reden hebben ze het Financial Education Program ontwikkeld als onderdeel van hun strategie, dat de website www.tuconcienciafinanciera.com omvat, gecreëerd met als doel mensen te onderwijzen over het juiste beheer van hun persoonlijke financiën op elk levensstadium.


Op deze website kunnen gebruikers informatie vinden over hoe ze doelen kunnen stellen en bereiken, welke tools het sparen vergemakkelijken en hoe ze hun uitgaven en inkomsten beter kunnen beheersen, afhankelijk van de levensfase waarin ze zich bevinden. Zo concludeert Ficohsa Financial Group: “Met onze acties ondersteunen we initiatieven die toekomstige ontwikkeling en evenwicht tussen economische groei, milieuzorg en sociaal welzijn garanderen.”