In beeld

Gratis kennismaken met watersport in Meerstad

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen voor donderdag 13 en vrijdag 14 juli alvast iets leuks in hun agenda zetten. Want dan komt Optimist on Tour voor de vierde keer naar Meerstad! Iedereen met zwemdiploma A, tot en met 12 jaar, kan dan gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Aansluitend aan Optimist on Tour organiseert Dorpsbelangen Meerstad de tweede editie van het Watersportweekend Woldmeer op zaterdag 15 juli en zondag 16 juli voor jong en oud.


Leestijd: 1 minuut

Optimist on Tour Meerstad scholen

Optimist on Tour Meerstad is een initiatief van Zeil-Surfschool Meerstad, het Watersportverbond en Bureau Meerstad. Op donderdag en vrijdag komen kinderen met hun klas naar het water om kennis te maken met verschillende watersporten. Het programma met schoolklassen zit al helemaal vol! Na schooltijd (15.00-18.00 uur) kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis meedoen met Optimist on Tour.

Gratis zeilen, suppen en kanovaren voor alle kinderen

Kinderen kunnen zich via de website optimistontour.nl/inschrijven opgeven en een plekje reserveren. Ook op de locatie (Waterviolier 2) kunnen kinderen zich nog aanmelden bij de balie. In beide gevallen is bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger nodig. Het bezit van zwemdiploma A is ook een voorwaarde om mee te kunnen doen.

Watersportweekend van Dorpsbelangen Meerstad

Op zaterdag 15 juli en zondag 16 juli van 11.00 tot 16.00 uur houdt Dorpsbelangen Meerstad voor de tweede keer het Watersportweekend Woldmeer. Er worden diverse leuke watersportactiviteiten gratis aangeboden door verschillende watersportaanbieders uit de regio. Jong en oud zijn hiervoor uitgenodigd. Het evenement is verspreid over het Woldmeer.

Activiteiten zijn te vinden aan het strand in Meeroevers, bij de haven aan het Oeverpad in Meeroevers, aan het strand van Park Meerstad en bij de haven aan de Zijlkade in Tersluis. Naast sup-, zeil- en surfclinics is er een vrije inloop voor windsurfen, open water zwemmen, waterskiën, sloeproeien, hengelsport, duiksport, kano varen, een waterlab, een stormbaan en een zeemeermin fotoshoot. Op de parkeerplaats aan de Zijlkade van Tersluis bevindt zich tijdens het evenement een foodtruckplein. Voor meer informatie en actuele updates ga naar: watersportweekendwoldmeer.nl.

Foto’s: Ard Bodewes