In beeld

Incassobureau inschakelen is handig!

Een positieve cashflow is heel belangrijk voor het succes van jouw bedrijf, maar het kan soms lastig zijn om je financiën goed te beheren. Je moet altijd goed letten op je uitgaven, zodat ze niet hoger zijn dan wat je daadwerkelijk verdient. Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om betalingen van klanten te innen. In een ideale wereld zouden klanten meteen betalen voor wat ze van je kopen of de diensten die je levert. Maar helaas gebeurt dat niet altijd. Sommige klanten betalen wel op tijd, maar er zijn ook veel klanten die minder betrouwbaar zijn en waarvan je lang op je geld moet wachten. Hierdoor stapelen onbetaalde rekeningen zich op, en hoe ouder de schulden worden, hoe moeilijker het is om ze nog te innen. Gelukkig is er een oplossing: je kunt het incassoproces uitbesteden aan een incassobureau dat hierin gespecialiseerd is. Er zijn veel goede redenen waarom het inhuren van een incassobureau slim is voor jouw bedrijf.


Leestijd: 2 minuten

Tijd en focus

Wanneer je een incassobureau inhuurt, kunnen zij zich volledig richten op het innen van schulden, in tegenstelling tot jou als ondernemer die met veel verschillende zaken tegelijkertijd bezig is. Deze exclusieve focus stelt hen in staat om al hun tijd, energie en middelen te besteden aan het contacteren van debiteuren en het innen van het geld dat jouw bedrijf verschuldigd is. Dit zorgt ervoor dat ze snel resultaten kunnen behalen. Door een betrouwbaar incassobureau in te schakelen, kun je erop vertrouwen dat jouw achterstallige rekeningen de aandacht krijgen die ze nodig hebben voor succesvolle incasso.

Flexibiliteit

Professionele incassobureaus begrijpen dat elk bedrijf verschillende behoeften heeft als het gaat om het innen van onbetaalde schulden. Daarom bieden ze een breed scala aan incasso programma’s aan, zodat je kunt kiezen welke het beste past bij jouw bedrijfsmodel. Sommige incassobureaus hanteren een vast tarief voor het achtervolgen van debiteuren, terwijl anderen een commissie vragen voor elk succesvol geïnd bedrag. Deze laatste optie is ideaal voor kleine bedrijven, omdat het hen in staat stelt om hun incassobedrag te maximaliseren. Bovendien zijn er externe incassobureaus beschikbaar die je kunnen helpen als je slechte schulden wilt verkopen en deze wilt afschrijven als fiscale verliezen.

Gedetailleerde documentatie

Incassobureaus houden doorgaans gedetailleerde verslagen bij van elk contact dat ze hebben met debiteuren. Deze documentatie is handig als je ervoor kiest om debiteuren voor de rechter te dagen. Met deze uitgebreide documentatie kun je de rechtbank laten zien dat je alles in het werk hebt gesteld om contact op te nemen met de klant en de schuld te innen. Deze gedetailleerde documentatie kan ook van pas komen als je oninbare schulden wilt aftrekken bij de belastingaangifte. Je kunt het gebruiken om aan te tonen dat je je uiterste best hebt gedaan om het verschuldigde bedrag te innen.

Diverse middelen en methoden voor schuldinning

Een ander voordeel van het inhuren van externe incassobureaus is dat zij beschikken over een breed scala aan tools en strategieën die het incassoproces efficiënter maken. Wanneer een klant bijvoorbeeld alle contact met jouw bedrijf verbreekt – hun telefoon is afgesloten en ze hebben geen nieuw adres achtergelaten – kunnen incassobureaus je helpen die klant op te sporen via ‘skip tracing’. Bovendien hebben incassobureaus toegang tot databases met openbare registers, kredietrapportages en andere hulpmiddelen die je kunnen helpen om een klant te vinden. Op deze manier kun je actuele contactgegevens verkrijgen en dichter bij een oplossing komen voor de openstaande rekening. Door jouw debiteurenbeheer uit te besteden aan een professioneel incassobureau kun je profiteren van hun expertise, tijd, focus en diverse middelen om effectief om te gaan met onbetaalde schulden. Het kan je helpen om jouw cashflow gezond te houden en jouw bedrijf succesvol te laten groeien.