In beeld

Partnerbijdrage

Innovatie in de wereld van trapliften: technologie en comfort

De wereld van de trapliften heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende transformatie ondergaan. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn trapliften geavanceerde oplossingen voor mensen met verminderde mobiliteit. In dit artikel gaan we dieper in op de techniek en innovatie van de traplift.


Leestijd: 2 minuten

Technologie op maat

Trappen komen in diverse soorten en maten, van rechte trappen tot wenteltrappen en trappen met meerdere bochten. Dat maakt maatwerk trapliften essentieel. Voor het op maat maken van een traplift worden geavanceerde meettechnieken zoals een meetkit gebruikt. Deze kit bevat QR-code markers die langs de trap worden geplaatst en met een iPad worden gefotografeerd. Deze foto’s creëren een 3D-beeld van de trap, dat wordt gebruikt voor het railontwerp. Een ander hulpmiddel dat Otolift gebruikt is een Augmented Reality tool met een LiDAR-scanner, die de traplift virtueel op de trap van de klant laat zien.

Veiligheid en comfort voorop

Elke traplift is uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties om u veilig en comfortabel naar boven en beneden te brengen. Denk bijvoorbeeld aan klemsensoren, Reverse Drive Technology en een noodknop. De klemsensoren detecteren obstakels op de trap en laten de traplift automatisch stoppen als dit nodig is. De Reverse Drive Technology laat de traplift achteruit rijden, zodat u tijdens de rit niet met uw knieën tegen de muur botst. In geval van nood kunt u de traplift direct laten stoppen door de noodknop in te drukken. Naast deze veiligheidsfuncties is een traplift standaard uitgerust met armleuningen en een gordel zodat u veilig en comfortabel zit.

Design en esthetiek

Het esthetische aspect van trapliften heeft een lange weg afgelegd. Tegenwoordig worden trapliften compact ontworpen zodat ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Met een dunne rails en een opklapbare stoel, blijft de trap zo goed mogelijk beloopbaar voor anderen. Doordat de traplift op maat wordt gemaakt voor elke situatie kunt u de kleur van de rail en de bekleding van de stoel zelf kiezen. De rail van de traplift kan worden gecoat in standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin of zwart. Voor de bekleding van de stoel heeft u de keuze uit stof, kunstleer of leer. 

Duurzaamheid

Trapliften worden gemaakt van herbruikbare materialen met een lange levensduur. Hierdoor kunnen ze na de installatie gereviseerd worden, zodat ze als tweedehands traplift opnieuw worden gebruikt. Ervaren monteurs controleren grondig de werking van de traplift. Alle essentiële onderdelen zoals de accu’s en de motor worden nagekeken en indien nodig vervangen. Nadat de traplift is gereviseerd wordt hij op maat gemaakt voor uw trap en biedt hij dezelfde kwaliteit en veiligheid als een nieuwe traplift.

Dankzij geavanceerde meettechnieken, modulaire ontwerpen en innovatie spelen trapliften een essentiële rol in het veranderen van de levens van mensen met mobiliteitsproblemen.