In beeld

Op reis met de kat? Dit neem je mee!

Heb je binnenkort een reis gepland, en kan je het niet over je hart verkrijgen om je kat thuis helemaal alleen te laten? Dan kan je bijvoorbeeld een oppas voor je kat regelen, of je kat naar een speciaal kattenhotel brengen. Maar, hoe leuk is het om je kat gezellig op reis mee te nemen? Je kat meenemen op reis zorgt er niet alleen voor dat je kat zich niet eenzaam zal voelen: de avonturen die je meemaakt kun je nu ook nog eens delen met je beste kattenvriend. Maar, wanneer je je kat meeneemt op reis is het natuurlijk wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wat neem je allemaal mee in zo’n situatie? Op deze vraag geven wij in dit artikel antwoord. Lees je met ons mee?


Leestijd: 1 minuut

Portrait of a cat with sunglasses driving a car
Portrait of a cat with sunglasses driving a car

Een comfortabel plekje voor jouw kat

Allereerst is het belangrijk dat je zorgt voor een comfortabel plekje waar jouw kat zich kan terugtrekken. Zo een hele nieuwe omgeving bij het reizen, kan namelijk voor wat stress zorgen bij de kat. Vergeet daarom dan ook niet om een katten reismand mee te nemen. Deze geeft je kat een veilig plekje om in terug te trekken, en zorgt er voor dat je je kat bij je kan houden, en deze dus niet van je wegrent. Ideaal toch? Daarnaast wil je natuurlijk dat je kat op een lekker zacht bedje kan liggen. Vergeet dus ook niet om een lekker kussentje voor je kat mee te nemen op reis.

Genoeg eten en drinken kun je absoluut niet vergeten

Natuurlijk, zoals je waarschijnlijk zelf al had bedacht, is het belangrijk om genoeg eten en schoon drinkwater voor je kat mee te nemen. Zorg er altijd voor dat je ruim voldoende meeneemt, want je weet maar nooit wat er gebeurt op reis.

Voor als je op avontuur wilt

Lekker samen met je kat op reis? Hartstikke leuk als je je kat verder op avontuur kunt meenemen natuurlijk. In dat geval kan een kattentuigje goed van pas komen. Zo kun je gezellig een wandeling maken met je kat, zonder dat hij of zij ervandoor kan gaan.

Heeft je kat eventueel medicijnen nodig?

Het mooie aan een kat is natuurlijk hoe zelfstandig deze beestjes zijn. Maar soms heeft een kat natuurlijk wel wat extra zorg nodig, en zijn medicijnen van belang. In dat geval is het belangrijk om deze niet te vergeten wanneer je voor een langere tijd op reis gaat.

Met deze belangrijke dingen ingepakt, ben je helemaal klaar om een mooi avontuur te beleven met jouw kat.