In beeld

Waarom hebben we plastic verpakkingen nodig? 

Kunststoffen worden gebruikt in verschillende voedselverpakkingen en opslagcontainers, omdat ze zeer effectief en efficiënt zijn in het voorkomen van schade aan voedsel, het garanderen van de veiligheid ervan en het verlengen van de versheid ervan. Bovendien dragen deze producten bij aan gewichtsvermindering tijdens transport, wat resulteert in brandstofbesparing en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Hoewel onverantwoord gebruik van deze producten zeer schadelijk is voor het milieu, is plastic nuttig in een verscheidenheid aan toepassingen, vooral in verpakkingen zoals PP zakken. Dit is iets waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan.


Leestijd: 2 minuten

Lange levensduur

Minder duurzame verpakkingsmaterialen leiden tot veel onderhouds- of vervangingskosten, waardoor de kosten van het bedrijf uiteindelijk toenemen. Het belangrijkste doel van verpakkingen is om de producten tijdens het transport veilig te houden en ze te beschermen tegen schade terwijl het product in de schappen ligt. Daarom moeten bedrijven investeren in materiaal dat zowel duurzaam als betrouwbaar is. Kunststoffen bestaan ​​uit lange ketens van synthetische of semi-synthetische moleculen die met elkaar verbonden zijn. Als het om duurzaamheid gaat, zijn plastic verpakkingen ongeëvenaard. De materialen zijn duurzaam en breken of splijten niet gemakkelijk. 

Goede bescherming

Kunststof verpakkingen zoals gripzakken zijn bestand tegen zware temperaturen en vallen niet snel uiteen onder warme of koude omstandigheden. Bovendien beschermt het je spullen tegen vocht en vieze geurtjes. Niet alleen dat, maar plastic voorkomt ook dat goederen schadelijke gassen, insecten en vocht bevatten. Vergeleken met andere verpakkingsartikelen zoals papier, laat plastic geen water in het oppervlak sijpelen, waardoor de integriteit van de artikelen behouden blijft. 

Nuttig voor het bewaren van voedsel

Het vermogen om voedsel voor langere perioden veilig te houden is altijd een van de grootste uitdagingen van de mensheid geweest. Door de jaren heen zijn mensen steeds bedrevener geworden in het ontwikkelen van effectievere technieken om voedsel te bewaren voor later gebruik. Plastic is het beste materiaal om maaltijden te beschermen tegen elk element dat het product zou kunnen bederven of besmetten. Door lucht uit de container of zak te houden, helpen in de fabriek verzegelde plastic containers en zakken de textuur, smaak en voedingsstoffen van het voedsel te behouden.

Licht en klein

Het gebruik van lichtgewicht verpakkingen bespaart energie tijdens de productie- en transportprocessen van plastic en verlaagt ook nog eens de totale kosten. Plastic is extreem licht van gewicht, waardoor bedrijven meer producten kunnen verzenden terwijl ze in totaal minder verpakkingsmateriaal gebruiken. Bovendien zijn de mechanische eigenschappen en het vermogen om verschillende spanningen van plastic materialen te dragen, ondanks dat ze licht van gewicht zijn, ongelooflijk belangrijk.

Veelzijdig en aanpasbaar

Verpakkingen spelen een essentiële rol bij de ontwikkeling van het merk en de marketing van een product. Het op de markt brengen van het merk van je bedrijf is van cruciaal belang, omdat het niet alleen zorgt voor een blijvende indruk op de consument, maar het helpt je ​​klanten ook te begrijpen wat ze van je bedrijf kunnen verwachten. De verpakking is net zo cruciaal als het product dat erin zit. Het doel is om het product te laten opvallen in het schap of op de website, de verkoop te verhogen, nuttige informatie over het product te geven en de aandacht te vergroten.