In beeld

Waarom zou je kiezen voor private lease?

Heb je een nieuwe auto nodig en twijfel je daarom over private lease of een auto kopen? Bij beide keuzes krijg je te maken met een groot aantal voordelen. Het is mede afhankelijk van jouw financiële situatie wat de beste keuze is op dit moment. Uiteindelijk gaat het erom dat je een nieuw voertuig voor de deur hebt staan, zodat je snel de dagelijkse activiteiten weer kan ondernemen en naar jouw werk kunt gaan. Maar wat zijn dan de redenen voor het leasen van een auto vergeleken met de aankoop van een nieuw model? Onderstaande informatie zet een aantal redenen voor jou op een rij.


Leestijd: 2 minuten

Electric cars charging at a charging station. 3d rendering.
Electric cars charging at a charging station. 3d rendering.

Geen groot geldbedrag nodig voor het leasen

Kiezen voor private lease zorgt ervoor dat je vooraf geen groot geldbedrag beschikbaar hoeft te hebben voor het hebben van een nieuwe auto. Een nieuw voertuig kan al snel duizenden euro’s kosten, afhankelijk van het merk, model en of je voor nieuw of tweedehands kiest. Bij het leasen van een voertuig betaal je maandelijks een vast bedrag, totdat de auto afbetaald is. Niet alleen kan je hiermee jouw maandlasten verspreiden en geld overhouden op jouw spaarrekening, ook is het hebben van een nieuwe auto hiermee toegankelijker gemaakt voor iedereen. Zelfs met een minder grote spaarrekening kan je immers al een gloednieuw model voor de deur hebben te staan. Door maandelijks af te lossen, kan je overal komen. Jouw spaarrekening blijft voor het grootste gedeelte beschikbaar voor andere investeringen die je moet maken.

Kiezen voor elektrisch rijden is mogelijk

Een private lease elektrische auto is ook mogelijk. Elektrisch rijden is voor veel mensen niet vanzelfsprekend, omdat deze auto’s in het hogere prijssegment zitten. Het leasen in plaats van de volledige aanschafprijs betalen zorgt er dus voor dat je voor een luxere auto kan kiezen dan je in eerste instantie in gedachten had. Je kan jouw steentje bijdragen aan een beter milieu, zonder jouw volledige spaarrekening te plunderen. En elektrisch rijden bespaart jou ook nog eens op de brandstofkosten. Benzine is tegenwoordig duurder dan jouw energierekening, dus je kan voorkomen dat jouw zuurverdiende geld naar de benzinepomp gaat. Jouw nieuwe auto kan in alle aspecten bijdragen aan duurzaamheid en meer gemakken.

Minder onverwachte kosten en administratie

Een laatste reden voor het kiezen van een leasecontract aangaan voor jouw elektrische auto of een ander model is vanwege de onderhoudskosten. Een auto kost jaarlijks veel geld. Je moet naar de garage voor een grote en kleine beurt, de apk staat ieder jaar weer voor jou klaar en eventuele reparaties kosten ook veel geld. Al deze kosten zijn bij het leasen meegenomen in het contract. Je hebt hierdoor geen onverwachte rekeningen meer, maar kan gewoon genieten van jouw nieuwe auto. Het scheelt je ook nog eens veel administratie. Tijdens het afsluiten van het contract vul je al het papierwerk in en aan het einde van het contract lever je de auto weer in. Je hebt niet meer te maken met de ingewikkelde verkoopprocedures en onderhandelingen.