In beeld

Welke bedrijfsautoverzekering is geschikt voor jouw wagen?

Loop jij vast wanneer je een geschikte bedrijfsautoverzekering moet afsluiten? Dan helpen wij je graag een handje. Het hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn om een goede verzekering af te sluiten voor je bedrijfswagen. Als je weet waar je op moet letten en wat je moet doen om het onderste uit de kan te halen, kun je binnen een paar minuten een verzekering op maat afsluiten. Dit kun je gewoon thuis doen, vanuit je luie stoel. Met een paar klikken op je muis ben je vanavond nog goed verzekerd en kun je met een gerust gevoel de weg op.


Leestijd: 2 minuten

Truck driving on the asphalt road in rural landscape at sunset with dark clouds
Truck driving on the asphalt road in rural landscape at sunset with dark clouds

Je vrachtwagen op maat verzekeren

Een verzekering sluit je af om bepaalde risico’s uit te bannen. De autoverzekering is verplicht in Nederland. Veroorzaak jij een ongeluk, dan kun je aan de hand van je verzekering de tegenpartij schadeloos stellen. Omdat iedereen een verzekering moet afsluiten, ben jij hierdoor ook gedekt wanneer iemand anders jou aanrijdt. Toch kun je meer uit je verzekeringen halen. Wat voor jouw wagen de passende optie is, hangt grotendeels af van de leeftijd van je vrachtwagen. Als je een nieuw voertuig hebt, kun je het beste een allrisk vrachtwagenverzekering Univé afsluiten. Met deze verzekering ben je namelijk tegen alle mogelijke risico’s gedekt, zelfs wanneer jij zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Heb je een oudere wagen, dan kun je beter gaan voor de WA+ Beperkt Casco verzekering (voor auto’s tussen de zes en negen jaar oud) of de WA-verzekering (voor wagens ouder dan negen jaar). Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe groter de kans is dat de kosten van eventuele schade hoger uitvallen dan de dagwaarde van je wagen. In dat geval is het voordeliger om je auto van de hand te doen en een andere aan te schaffen dan om de reparatie uit te voeren.

Kies voor maatwerk

Een autoverzekering is verplicht, maar als je hem goed weet samen te stellen kun je deze verplichting uitbouwen tot iets waar je hoe dan ook baat bij hebt. Dit kun je doen door aanvullende verzekeringen toe te voegen. Met deze opties kun je je verkering geheel afstemmen op wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Deze veel gekozen verzekering zorgt ervoor dat je altijd de hulp kunt inschakelen van een monteur wanneer je pech hebt. Dit voorkomt dat je langs de kant van de weg blijft staan. Bekijk alle mogelijke aanvullende verzekeringen om te zien wat voor jou interessant is. Wij willen je erop wijzen om de voorwaarden even goed door te nemen, zodat je zeker weet of de aanvulling aansluit bij jouw wensen. Het zou zonde zijn dat je hier fouten maakt.

Check de site van Univé

Je kunt je verzekering vandaag nog afsluiten door even naar de site van Univé te gaan. Hier kun je de voorwaarden van iedere polis doornemen. Kies vervolgens de verzekering die het beste is voor jou en sluit deze vandaag nog af. Je bent gelijk verzekerd en je kunt diezelfde dag nog de weg op. Eenvoudiger een verzekering regelen, kan bijna niet.