Sport

FC Groningen hoopt op dit seizoen nog publiek in Euroborg

FC Groningen gaat er alles aan doen om nog zoveel mogelijk seizoenkaarthouders dit seizoen bij minimaal één wedstrijd in het stadion te ontvangen. De Trots van het Noorden houdt zich daarbij vast aan openingen en verruimingen die worden geboden bij het experimenteren bij evenementen.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Speelronde 30 van de Eredivisie is al een pilot, zo heeft de KNVB bekend gemaakt. FC Groningen richt zich op het spelen met publiek in de laatste vier competitieronden van het seizoen 2020/2021. Het betaald voetbal staat op de definitieve lijst van de overheid met evenementen en locaties, die in april een pilot mogen doen met sneltesten.

In speelronde 30, op zaterdag 24 april, speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen PSV. In het Philips Stadion mogen maximaal 4.000 toeschouwers aanwezig zijn. Die moeten voor binnenkomst wel een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Eerder zijn de bijna 130 wedstrijden die aan het begin van dit seizoen met beperkt publiek werden gespeeld uitstekend verlopen.

Algemeen directeur Wouter Gudde reageert op de site van de club. 'We zijn hartstikke blij met de actuele ontwikkelingen en de mogelijkheden die momenteel worden geboden en wij denken dat het bij een goed verloop mogelijk is op zondag 2 mei in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer supporters te mogen begroeten. Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de beslissingen van de overheid, maar wij moeten er voor zorgen dat we klaar zijn om onze supporters na ongeveer 230 dagen zonder publiek weer te mogen ontvangen.'