Sport

Winnares van Olympisch goud aan de start van 4 Mijl

De 4 Mijl van Groningen krijgt een Olympisch kampioene aan de startlijn. De Oegandese atlete Peruth Chemutai is de eerste grote deelnemer aan het Groningse loopfestijn die bekend wordt gemaakt. De 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen vindt plaats op zondag 10 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Winnares van Olympisch goud aan de start van 4 Mijl
Winnares van Olympisch goud aan de start van 4 Mijl

Olympisch kampioen
Peruth Chemutai won vorige week nog goud op de 3000 meter steeplechase tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Hiermee werd Chemutai de eerste vrouwelijke atleet die namens Oeganda een Olympische titel won. Met een recordtijd van 9:01.45 op de steeplechase, mocht zij daarmee de gouden medaille mee naar huis nemen.

Menzis 4 Mijl van Groningen
De Menzis 4 Mijl van Groningen wordt sinds 1987 georganiseerd op de tweede zondag van oktober. Dit jaar neemt Peruth Chemutai voor het eerst deel aan het evenement dat geschikt is voor deelnemers van jong en oud, waarbij zowel topatleten als beginnende sporters zich kunnen wagen aan het parcours. 

De categorieën variëren van een studentenloop tot een bedrijvenloop voor een sportief uitstapje met collega’s of relaties. Momenteel hebben al meer dan 10.000 deelnemers zich ingeschreven. Zij zullen van start gaan in Haren en lopen met een afstand van 6,437 km naar de Vismarkt in Groningen. Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen kan via de website.