Sport

4Mijl Groningen aan de grens: vol met 25.000 deelnemers

De 4Mijl Groningen die komende zondag weer gehouden wordt begint aan de grens van de capaciteit te komen. Er hebben zich voor de lopen op zaterdag en zondag samen 25.000 mensen aangemeld, en daarmee is de 4Mijl uitverkocht en is de grens bereikt.


Leestijd: 1 minuut

“De startbewijzen voor de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn uitverkocht. Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor dit onderdeel”, zo meldt de organisatie via haar website.

Dat is een mooie ontwikkeling voor de organisatie van de 4Mijl, die sinds 1987 ieder jaar in het tweede weekend van oktober wordt georganiseerd. Het evenement profiteert van het feit dat hardlopen nog steeds populairder aan het worden is. Ook de andere hardloopevenementen in de stad groeien.

Maar als de 4Mijl nog verder zou willen groeien, zou de start – zondagmiddag om een uur in Haren – vervroegd moeten worden. Dat is wettelijk echter niet mogelijk in verband met regelgeving voor de zondagsrust.

De organisatie zou nu in overleg moeten met de gemeente Groningen om een oplossing te kunnen vinden om de start volgend jaar alsnog wat te vervroegen.