Sport

Arjen Robben twijfelt na aanhoudende klachten aan rentree: 'Ik vraag me af of er nog voldoende perspectief is'

Arjen Robben twijfelt eraan of hij ooit nog in wedstrijdverband uit zal komen voor FC Groningen. De voetballer heeft last van een kuitblessure. Robben zal in februari zeker niet onderdeel zijn van de wedstrijdselecties. De komende weken moet duidelijk worden hoe realistisch een rentree nog is. “Je moet wel voldoende perspectief zien. Het is wikken en wegen, maar opgeven komt niet in mijn woordenboek voor,” zo vertelt Robben in een videoupdate op de site van FC Groningen over zijn herstel.


Leestijd: 2 minuten

Arjen Robben twijfelt na aanhoudende klachten aan rentree: 'Ik vraag me af of er nog voldoende perspectief is'
Arjen Robben twijfelt na aanhoudende klachten aan rentree: 'Ik vraag me af of er nog voldoende perspectief is'

Robben werkt al wekenlang aan z’n fysieke gesteldheid. Aan het begin van het seizoen maakte de speler twee keer een kwartiertje vol op het veld. Onlangs kreeg hij last van z’n kuiten. “Op dit moment gaat het niet goed,” is Robben eerlijk over zijn huidige status. “Ik heb vertraging opgelopen door kuitklachten. Dat zijn andere klachten, dan ik eerder had. Je valt nu een beetje van het ene in het andere. Het is geen rechte lijn omhoog en dat maakt het niet makkelijk.”

Robben hoopt nog altijd weer zo fit te worden, dat hij in het wedstrijdshirt van FC Groningen te zien is. Zelf zegt hij dat opgeven niet in z’n woordenboek staat. Wel uit Robben voor het eerst openlijk z’n twijfels over een nieuwe rentree. “Ik vraag me af of er nog genoeg perspectief is om door te gaan en om het veld terug te komen”, zegt hij. “Om te voetballen en wedstrijden te spelen, waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Daar zijn we nu mee bezig. Of dat je moet concluderen dat het mooi is geweest. Maar dat we er wel alles aan hebben gedaan. Op dit moment worden we niet beloond.”

Robben geeft nog niet op. “Maar ik zeg op dit moment ook niet voor de volle honderd procent: we gaan er nog voor. Ik zweef nog een beetje. Ik moet nu sowieso rustig aan doen. Ik heb tijd nodig om te herstellen en dan zeg ik de gedachten op een rijtje. Op een gegeven moment maak ik een keuze of we er volle bak mee doorgaan. Over een paar weken is er meer duidelijkheid”, aldus Robben. 

De stervoetballer krijgt veel steun van supporters. “Dat houdt me op de been. Als ik zie hoe mensen meeleven, dan raakt me dat. Iedereen snakt in deze tijd naar perspectief en positief nieuws. Ik krijg heel veel steun en warme reacties van supporters en voor hen wil ik wat terugdoen. Dan denk ik aan het moment dat het publiek weer welkom is in het stadion en dat ik dan op het veld kan staan. Dat is nu nog ver weg, en ik weet ook niet of het gaat lukken, maar als sportman wil je niet opgeven.”