Sport

Australiër Thomas Douglas-Powell nieuwe aanwinst Lycurgus

Thomas Douglas-Powell is tot het einde van het seizoen toegevoegd aan de selectie van Amysoft Lycurgus. De Australische passer-loper komt erbij vanwege de verminderde inzetbaarheid van Auke van de Kamp in verband met een blessure, waarmee bezetting op de passer-loper positie te krap is.


Leestijd: 1 minuut

Australiër Thomas Douglas-Powell nieuwe aanwinst Lycurgus
Australiër Thomas Douglas-Powell nieuwe aanwinst Lycurgus

Douglass-Powell heeft inmiddels een werkvergunning en is daarom per direct inzetbaar. De selectie van Lycurgus heeft met Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf en Van de Kamp maar drie passer-lopers. Als er eentje deels wegvalt dan wordt het te kwetsbaar laat de club weten. De 28-jarige Douglas-Powell is zeer ervaren en een buitenkansje zoals coach Arjan Taaij het noemt.

Na diverse omzwervingen de afgelopen jaren in Italië, België, Finland, Frankrijk, Tsjechië liep zijn contract bij Al Wakrah in Qatar af. Powell moest op zoek naar wat anders en kende de huidige spelverdeler Luke Herr en oud-speler Chris Voth uit zijn tijd in Winnipeg, waar de aanvaller van 2010 tot medio 2015 speelde bij het universiteitsteam.

Zo kwam het contact tot stand. Coach Taaij over de aanwinst. 'Thomas is een complete speler met veel ervaring. Hij brengt veel energie en is een extraverte jongen. Een complete speler die alle onderdelen van het spel goed beheerst. Een mooie aanvulling voor ons.' Douglas-Powell kan komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Active Living Orion voor het eerst zijn opwachting maken.