Sport

Bauke Mollema begint naseizoen in Duitsland

Na een aantal weken criteriums rijden en trainen in Nederland gaat Bauke Mollema woensdag beginnen aan het laatste deel van het seizoen. Mollema trapt af met de Deutschland Tour, een vijfdaagse etappekoers. Dit allemaal ter voorbereiding op het WK in Australië in september.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema met goede benen naar het openingsweekend
Bauke Mollema met goede benen naar het openingsweekend

Na de voor Mollema tegenvallende Tour de France, zonder etappezege, verbleef de Groninger de afgelopen weken in het Noorden. Dit als uitvalsbasis voor de criteriums in Nederland, maar ook om met het gezin vakantie te vieren. Tussendoor werd Mollema nog vierde in de Classica San Sebastian en was hij op zaterdag 6 augustus het stralende middelpunt tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht.

Nu is het weer tijd om te gaan koersen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de Benelux Tour te rijden, maar toen deze wedstrijd geannuleerd werd vanwege het gebrek aan politiebegeleiding bleek de Deutschland Tour een alternatief. Het begint met een proloog van 2,7 kilometer in Weimar. Daarna volgen vier etappes met allemaal minimaal tweeduizend hoogtemeters. Voor Mollema ideale omstandigheden om koersritme op te doen. Het zwaartepunt lijkt zaterdag te zijn met een aankomst bergop in het Zwartewoud gelegen Schauinsland.

Vervolgens zal Mollema zo snel mogelijk willen weten of hij als regerend Nederlands kampioen tijdrijden geselecteerd wordt voor het WK. Deze kans lijkt na het wegvallen van de vorige week per direct gestopte Tom Dumoulin vrij groot. De klimmer, die steeds beter is in het rijden tegen de klok, heeft al aangegeven graag het WK tijdrijden te willen rijden. Gezien de zwaarte van het wegparcours in Australië hoeft Mollema voor deelname aan de wegwedstrijd niet te vrezen.