Sport

Bauke Mollema geeft startschot eigen toertocht op Drafbaan in Groningen

Op zaterdag 5 augustus is de tiende editie van de Bauke Mollematocht met start en finish de Drafbaan in het Groninger Stadspark. Naast de toertocht van 90 of 150 kilometer is er een jeugdronde en een Fietsfestival voor jong en oud. Mollema geeft zelf het startschot.


Leestijd: 1 minuut

GRONINGEN (NED): wielrennen: Bauke Mollematocht: 

Mollemalen door het Groningse Hogeland en Middag Humsterland het trainingsgebied van Bauke Mollema (Netherlands / Team Trek - Segafredo)
GRONINGEN (NED): wielrennen: Bauke Mollematocht: Mollemalen door het Groningse Hogeland en Middag Humsterland het trainingsgebied van Bauke Mollema (Netherlands / Team Trek - Segafredo)

Dit jaar is de organisatie in handen van de Fietscommunity, een onderdeel van de Provincie Groningen, in samenwerking met Courage Events en de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG). Start en finish locatie is voor het eerst op de Drafbaan. In het verleden was Kardinge meestal het punt waar de tocht begon en finishte.

Het Fietsfestival heeft een veelzijdig programma tussen 9.00 en 16.00 uur met (fiets)activiteiten en informatie voor jong en oud. Zo is het mogelijk om een verkeerstest te doen op het ANWB-verkeersplein en gericht op fietsveiligheid op het Streetwise terrein, kunnen bezoekers op de 3D- afleiding Bike Simulator stappen of jonge kinderen hun skills testen op een echte pumptrackbaan.

Ook is er een fietswegenwachtservice en is het mogelijk een kinderfietsroute te rijden van 11,5 kilometer met leuke opdrachten onderweg. Bij speciale fietsknooppunten in het Stadspark kan je gedichten beluisteren of kan je op de Drafbaan oude niet gebruikte kinderfietsen inleveren.

Daarnaast is er een jeugdronde waarbij deelnemers rondjes over de inmiddels geasfalteerde voormalige sintelbaan rijden. Zo doet Mollema zijn oudste zoon mee bij categorie 2. Nadat Mollema zoonlief aan het werk heeft gezien stapt hij op de racefiets voor een tochtje van 90 kilometer door zijn geliefde Groninger land. Inschrijven is nog mogelijk tot vrijdagavond om 23.59 uur.