Sport

Bauke Mollema hoopt via hoogtestage en Zwitserland op Tour de France

Bauke Mollema kon tevreden terugkijken op het klassieker drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Volgende week gaat Mollema met de ploeg op hoogtestage om in juni via de Ronde van Zwitserland deelname aan de Ronde van Frankrijk weer af te dwingen. De start is over 65 dagen in Florence.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

Met een zevende plaats in Limburg en een dertiende stek tussen alle toppers in Luik is het wel eens slechter gegaan. De Waalse Pijl was vorige week door de extreme weersomstandigheden, kou en regen, geen goede graadmeter. Op weg naar Luik was de Groninger één van de motoren in de achtervolging om Mathieu van der Poel terug te brengen bij de groep die streed om de derde plaats.

Met getankt zelfvertrouwen ging Mollema terug naar Monaco om daar deze week rustig aan te doen. Om volgende week drie weken op hoogte te zitten met ploeggenoten van Lidl Trek ter voorbereiding op wat hopelijk dit jaar weer op het menu staat; de Tour de France. Vorig jaar ontbrak de inmiddels zeer ervaren renner wegens gebrek aan vormpeil. Het lijkt dit jaar de betere kant op te gaan.

Mollema spelt pas op vrijdag 7 juni in de GP Gippingen weer een rugnummer op. Deze eendaagse koers is ter voorbereiding op de Ronde van Zwitserland. Deze achtdaagse etappekoers reed Mollema in 2018 voor het laatst. Deels vanwege corona en omdat hij de laatste paar jaar de Ronde van Italië in de maand mei reed. Mocht het lukken om selectie voor de Tour af te dwingen dan is Mollema er bij de start op 29 juni in het Italiaanse Florence voor de dertiende keer bij.