Sport

Bauke Mollema met goed gevoel terug uit Australië

De trip naar Australië zit erop voor Bauke Mollema. De Groninger deed afgelopen week voor het eerst in zijn loopbaan mee aan de Tour Down Under, waarin hij als vijftiende finishte. Verder reed hij nog opvallend in twee eendaagse wedstrijden.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht

Mollema is met een goed gevoel in het vliegtuig terug naar Monaco gestapt en liet op Instagram weten dat het één van zijn leukste trips in zijn professionele loopbaan tot nu toe is geweest. Hij sloot af met een vlucht in een open oude klassieke dubbeldekker in de lucht om zich helemaal vrij te voelen boven de Australische kust.

Afgelopen zondag ging Mollema in de laatste kilometer van de Cadel Evans Great Ocean Road Race voor een ultieme jump in de hoop het razende peloton te verrassen, maar de reactie kwam te snel. Daardoor kreeg de stoemper net te weinig ruimte om voor zijn eerste zege van het seizoen te gaan. Maar het gaf eens te meer aan dat Mollema scherp aan het nieuwe seizoen begonnen is. Plek elf was uiteindelijk zijn deel.

Na een teleurstellend jaar, zonder deelname aan de Tour de France bijvoorbeeld, moet het anders. Een onderdeel van die nieuwe aanpak is hardlopen. Ook in Australië ging Mollema een paar keer op pad in een stevig tempo overigens. En aan De Telegraaf liet de 37-jarige renner weten zijn beste drie en vijf minuten waarden qua wattages in Australië gereden hebben sinds jaren.

En dat moet ook, want Mollema moet zich na vorig jaar weer bewijzen bij zijn ploeg Lidl Trek. En met nog een driejarig contract op zak kan hij die periode in de nadagen van zijn loopbaan maar het beste proberen zoveel mogelijk glans te geven. De komende weken gebruikt Mollema om een trainingsblok te draaien met veel lange duurtrainingen. Om eind februari terug te keren in koers. Begin maart is Parijs-Nice de rittenkoers om naar uit te kijken.