Sport

Bauke Mollema met vertrouwen naar WK in Zwitserland

Met een zesde plaats in de Grand Prix Cycliste de Québec en plek achttien in de Grand Prix Cycliste de Montréal tankte Bauke Mollema afgelopen weekend in Canada vertrouwen om over een kleine twee weken met een goed gevoel richting het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema in Zuidhorn tijdens zijn eigen tocht eerder dit jaar
Bauke Mollema in Zuidhorn tijdens zijn eigen tocht eerder dit jaar

Na een hoogtestage op Isola2000 trok Mollema met zijn ploeg Lidl Trek de oceaan over om twee zware eendaagse koersen te rijden in Canada. Sterk bezet en veel hoogtemeters zorgden voor de benodigde ingrediënten om nog een stevige prikkel te geven. Twee koersen van ruim 200 kilometer en op vrijdag in Québec 2500 hoogtemeters en twee dagen later zelfs meer dan 4500 hoogtemeters.

Zeker zondag was een hele harde zware koers waar drievoudig Tour de France winnaar Tadej Pocagar in volle finale de benen nam. Het lukte Mollema om tot in de laatste kilometers bij de besten te blijven. ‘Het is altijd een hele zware wedstrijd en ik ben tevreden.’ In de wetenschap dat de Groninger voorafgaand nog ruim een uur trainde zat hij zondag een kleine zeven uur op de fiets. Een inspanning vergelijkbaar met het WK op zondag 29 september.

Zo lijkt het erop dat Mollema na de teleurstelling afgelopen zomer om voor de tweede keer op rij niet deel te mogen nemen aan de Tour erin geslaagd is om met goede benen toe te werken naar zijn nieuwe doel. Pieken op het WK. Daarna komen nog een aantal mooie koersen waaronder de Ronde van Lombardije, één van Mollema’s favoriete koersen. Dit wielermonument won hij in 2019 na een solo van bijna dertig kilometer.

Mollema zijn contract loopt nog twee jaar door en afgelopen weekend liet zien dat de klimmer van weleer nog niet versleten is en op ervaring altijd nog ver kan komen in zware koersen. Dus wie weet zit er iets moois in op het WK.