Sport

Bauke Mollema mist de power bij NK Tijdrijden

Bauke Mollema had dit jaar weer extra uren op de tijdritfiets getraind om te knallen tijdens het Nederlands kampioenschap tegen het uurwerk in het Brabantse Steenbergen. Het kwam er niet van. Mollema miste de power in de benen en eindigde slechts als achtste.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema was in 2022 Nederlands kampioen tijdrijden
Bauke Mollema was in 2022 Nederlands kampioen tijdrijden

De 37-jarige Groninger verraste twee jaar geleden tijdens het NK in Emmen door tijdritkanon Tom Dumoulin te verslaan en daardoor het rood-wit-blauw aan mocht trekken. De titel ging deze keer naar zijn ploeggenoot bij Lidl-Trek Daan Hoole. Halverwege gaf Mollema al twintig seconden toe en na 37 kilometer was het verdict 43 seconden achterstand. Een medaille bleef royaal uit beeld.

Na afloop liet Mollema aan de media weten er niet echt om te kunnen treuren. Voor een tijdrit heb je de vorm van de dag nodig met kracht in de benen en die power was er niet. Jammer en weer door. Vorige week gaf de ervaren coureur ziek op in de Ronde van Zwitserland. Welke rol dit gespeeld heeft zullen we nooit weten. Zelf liet hij weten zich na een paar dagen weer topfit te voelen.

Een opvallende uitslag had Mollema wellicht een stapje verder richting de selectie voor de Tour de France kunnen brengen. Nadat Mollema vorig jaar voor het eerst sinds 2010 deelname aan ’s werelds grootste wielspektakel moest missen heeft Mollema alles op alles gezet om er 30 juni bij te zijn in Florence. Dat blijft vooralsnog onduidelijk.

Komende zondag spelt Mollema een rugnummer op tijdens het NK op de weg in Arnhem. Wie weten lukt het om in de herfst van zijn loopbaan de titel daar nog eens binnen te slepen.