Sport

Bauke Mollema na bijna vijf maanden weer in koers

Bauke Mollema begint vandaag aan het wielerseizoen 2021. De Groninger spelt voor het eerst sinds bijna vijf maanden weer een rugnummer op. Mollema gaat van start in de vijfdaagse Franse rittenkoers Ster van Bessèges.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Het is voor het eerst sinds 11 september vorig jaar dat Mollema weer in wedstrijdverband in actie komt. Op die bewuste vrijdag viel de klimmer letterlijk uit de Ronde van Frankrijk. Een gecompliceerde polsbreuk was het gevolg. Daar is hij goed van hersteld en inmiddels is Mollema alweer een kleine vier maanden in training. Nu is het moment daar om weer echt te koersen.

Mollema werd twee jaar geleden al eens vierde in de Ster van Bessèges en dat geeft vertrouwen. De kopman van Trek Segafredo zal ongetwijfeld gebrand zijn op een goede rentree. Deze etappekoers gaat veelal over serieus glooiend terrein waar in sommige ritten de nodige hoogtemeters afgewerkt moeten worden. Met op zondag een afsluitende tijdrit van elf kilometer, waarvan de laatste kilometers in stijgende lijn zijn.

De eerste etappe eindigt met een afsluitend klimmetje van een kilometer tegen een stijgingspercentage van tien procent. De wedstrijd voltrekt zich deels in de Rhônevallei en daar ligt het gevaar van waaiers door de wind altijd op de loer. Mollema was vanuit Monaco nog wat voorzichtig over hoe het zal gaan, maar de wielersite Wielerflits geeft Mollema de meeste sterren ten teken dat ze hem als grootste kanshebber zien voor de eindzege.

De finales zijn iedere dag te volgen op het Belgische Eén en Canvas, zodat de Mollema-fans niets hoeven te missen.