Sport

Bauke Mollema stoomt zich op hoogte klaar voor seizoenslot

Het duurt nog een paar weken, maar eind september hoopt Bauke Mollema een belangrijke bijdrage te leveren voor Nederland tijdens het WK wielrennen in Zwitserland. Momenteel is de Groninger op hoogtestage.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema in Zuidhorn tijdens zijn eigen tocht
Bauke Mollema in Zuidhorn tijdens zijn eigen tocht

Dat doet Mollema in het Franse skioord Isola 2000 waar een paar weken op hoogte de aanmaak van rode bloedcellen bevordert om daar later van te kunnen profiteren. Isola 2000 ligt niet zover van zijn woonplaats Monaco, waardoor zijn gezin er de afgelopen tijd ook bij was. Mede ook omdat het in Monaco erg warm was. En in het skioord is voor kinderen en gezinnen van alles te doen.

Zo kon Mollema het op hoogte zitten wat veraangenamen. De focus ligt op het WK op de weg. Dat is het ultieme doel aan het eind van dit seizoen, waarin de inmiddels 37-jarige renner deelname aan de Tour de France in rook op zag gaan. Dat stuurde zijn plan behoorlijk in de war. Na een paar weken vakantie en criteriums rijden hervatte Mollema zijn seizoen in de eerste week van augustus in de Ronde van Burgos. Dat was afzien en de finishhalen het belangrijkste.

Na de hoogstestage reist Mollema met zijn ploeg Lidl Trek naar Canada voor de Grand Prix Cycliste de Québec en Grand Prix Cycliste de Montréal. Twee eendaagse koersen op 13 en 15 september met de nodige hoogtemeters. Twee weken later is het WK op de weg in en om Zurich. Mollema is nog niet geselecteerd en zal de bondscoach Koos Moerenhout nog moeten overtuigen in deze twee wedstrijden.